Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

44 χρόνια Νέα Δημοκρατία

Δελτίο τύπου Λ. Αυγενάκη
Ανανέωση και σύνθεση, σεβασμός στην ιστορία και άνοιγμα στη νέα γενιά. Εικόνες με μεγάλες αντιθέσεις που περνούν ισχυρούς συμβολισμούς και βαθιά μηνύματα. Η Ν.Δ. εμφανώς αλλαγμένη και ανανεωμένη, τόσο σε πρόσωπα όσο και σε ουσία, ετοιμάζεται να γιορτάσει την επέτειο των 44 χρόνων από την ίδρυσή της οδεύοντας προς τις εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το μήνυμα από το Βελλίδειο με κεντρικό σύνθημα «Μπορούμε» και μάλιστα έκανε σαφή ανοίγματα σε άλλους χώρους. Αυτό αναμένεται να αποτυπωθεί και εμπράκτως αλλά και με κινήσεις συμβολικού χαρακτήρα. Πάντως, στη μεγάλη πανηγυρική εκδήλωση της Ν.Δ. έχουν προσκληθεί όλες οι γενιές και οι τάσεις του κόμματος – πρώην και επόμενες.

Δίπλα στους νεότερους του Μητρώου, της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ, θα εμφανιστούν πρώην Πρωθυπουργοί και Πρόεδροι του Κόμματος, πρώην υπουργοί, βουλευτές και ευρωβουλευτές, παλιά και ιστορικά στελέχη – όπως στελέχη του Συνδέσμου ’74, στελέχη όπως ο Αντώνης Σγαρδέλης και ο Διονύσης Μπεχράκης, στενοί συνεργάτες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αλλά και πρόσωπα όπως ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης και η Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη, πρώην Πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ, παλιά μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και πρώην Γραμματείς της, στελέχη του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Η λίστα των προσκεκλημένων είναι ενδεικτική και των προθέσεων αλλά και των μηνυμάτων που επιδιώκει να εκπέμψει, μέσω μιας εκδήλωσης 700 και άνω προσκεκλημένων, η ηγεσία της ΝΔ. Την ίδια ώρα επίσημη πρώτη θα κάνουν 140 μέλη του μητρώου της ΝΔ, της δεξαμενής στελεχών από την κοινωνία που εγκαινίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς κάποιοι απ’ αυτούς θα είναι και υποψήφιοι βουλευτές, κατ’ επιλογήν του ίδιου του κ. Μητσοτάκη.

Το πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργανώνεται για την 44η επέτειο της ΝΔ σηματοδοτεί την πορεία της ΝΔ και τα μηνύματα που θέλει να εκπέμψει, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Πατάταξης σε μια αρμονική συνέχεια. Ένα μήνυμα σύνθεσης και ανανέωσης, ένα μήνυμα συσπείρωσης και πανστρατιάς στον δρόμο προς τις εκλογές. 

Και, βέβαια, εμφανίζοντας τα στελέχη του μητρώου στελεχών στην πλέον επίσημη κομματική εκδήλωση, να δείξει ότι η διεύρυνση γίνεται πράξη τόσο σε επίπεδο στελεχικού δυναμικού όσο και σε επίπεδο λίστας, και ότι όσο ο χρόνος των εκλογών πλησιάζει, τόσο συχνότερα θα κάνουν δημόσιες εμφανίσεις νέα πρόσωπα που έχει επιλέξει να συμπεριλάβει στις λίστες ή να αξιοποιήσει με άλλους τρόπους.

Η 44η επέτειος της ΝΔ την Πέμπτη στο Μουσείο Μπενάκη θα είναι μια μεγάλη γιορτή! Μια γιορτή, που προβάλλει ένα κόμμα ανοικτό στην κοινωνία και τις προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει άμεσα, καθώς, η φετινή επέτειος θα σημάνει την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Η φετινή επέτειος θα σημάνει την απαρχή των 4 μεγάλων εκλογικών μαχών σε Δήμους, Περιφέρειες, Ευρωκοινοβούλιο και εθνικές εκλογές.

ΔΗΛΩΣΗ Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗ
«44 χρόνια μετά η φλόγα της ΝΔ παραμένει δυνατή. Συμβολίζει το παρελθόν μας, φωτίζει το παρόν και το μέλλον μας. Έχοντας στέρεες βάσεις στο παρελθόν, εντείνουμε τη δυναμική μας παρουσία στο παρόν και είμαστε έτοιμοι να αναμετρηθούμε με τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Η Νέα Δημοκρατία όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε δύναμη συνέπειας, αξιοπιστίας και φερεγγυότητας. Δύναμη που υπηρέτησε τη Δημοκρατία, την Κοινωνική Συνοχή, το Κράτος Δικαίου, την Ελευθερία, την Λαϊκή Κυριαρχία, την Πρόοδο, την Ευημερία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη, την ισχυρή Ελλάδα στο εξωτερικό.

Αυτή́ υπήρξε η παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή́! Μια παρακαταθήκη δημοκρατίας, που αποτελεί́ από́ τότε και καθορίζει διαχρονικά́ το ρόλο της παράταξης που ίδρυσε εκείνος: της Νέας Δημοκρατίας!

Οι ρίζες μας στην ελληνική κοινωνία είναι δυνατές. Και οι αξίες μας πιο επίκαιρες από ποτέ. Ο αγώνας μας για ισχυρή πατρίδα δεν τελειώνει.

Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία προχωρά μπροστά. Αλλάζει, ανανεώνεται, εκσυγχρονίζει τη λειτουργία της, προσαρμόζεται στην εποχή της και ετοιμάζεται για τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Αλλά πάνω απ’ όλα, η Νέα Δημοκρατία ενώνει!»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.