Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Χ. Χατζησάββας - 15/10/2018

Δελτίο τύπου Χ. Χατζησάββα
«Σχετικά με τον αποχαρακτηρισμό μειονεκτικών Περιοχών του νομού Κιλκίς και την συνεπαγόμενη απώλεια εξισωτικής αποζημίωσης και λοιπών μέτρων του Π.Α.Α.» 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, στα πλαίσια περιορισμένης σε χρονική διάρκεια και σε εύρος συμμετοχής ενδιαφερόμενων φορέων για τον προτεινόμενο από το αρμόδιο Υπουργείο σχεδιασμό για την εκ νέου οριοθέτηση των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς και ειδικά μειονεκτήματα, στο νομό Κιλκίς αποχαρακτηρίζονται οι περιοχές της Αξιούπολης, του Ευρωπού, της Μεσιάς και του Αγίου Πέτρου, οι οποίες μέχρι σήμερα ήταν υπαγόμενες στο καθεστώς των μειονεκτικών περιοχών.

Αυτή η εξέλιξη κρίνεται ως εξόχως δυσμενής, ιδίως σχετικά με τις καταβολές των ενισχύσεων της εξισωτικής αποζημίωσης και μάλιστα σε ένα νομό ο οποίος έχει ένα από τα χαμηλότερα κατά κεφαλήν εισοδήματα ανά κάτοικο στην Ελλάδα και το ανάγλυφο του αλλά και οι πολύ λίγες αρδευόμενες εκτάσεις δεν ευνοούν ιδιαίτερα τις δυναμικές καλλιέργειες.


Ο αποχαρακτηρισμός των εν λόγω περιοχών του Κιλκίς μετά βεβαιότητας θα επιφέρει σημαντικότατες αρνητικές επιπτώσεις στους Έλληνες παραγωγούς και θα τους εξωθήσει σε περαιτέρω οικονομική εξαθλίωση, διότι τους αποκλείει από την εξισωτική αποζημίωση αλλά και τους αφαιρεί και διάφορα άλλα πλεονεκτήματα, τα οποία συνδέονται με αυτόν τον χαρακτηρισμό, όπως την αυξημένη μοριοδότηση στα προγράμματα για τα Σχέδια Βελτίωσης και για τους Νέους Αγρότες.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Με βάση ποια κριτήρια αποχαρακτηρίζονται οι εν λόγω περιοχές του νομού Κιλκίς;

Έχουν βάση οι μομφές στον Τύπο για περιορισμένη σε χρονική διάρκεια και εύρος συμμετοχής ενδιαφερόμενων φορέων διαβούλευση και εάν όχι ποια είναι τα δεδομένα που αποδεικνύουν το αβάσιμο;

Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να επανεξετάσει τα κριτήρια για την οριοθέτηση των περιοχών με ειδικά μειονεκτήματα και να παραμείνουν οι περιοχές της Αξιούπολης, του Ευρωπού, της Μεσιάς και του Αγίου Πέτρου του νομού Κιλκίς ως περιοχές με φυσικούς περιορισμούς και εάν όχι πως θα αντισταθμισθούν από την Πολιτεία οι οικονομικές απώλειες των Ελλήνων παραγωγών;

«Τραυματισμός σπουδάστριας από πτώση σοβάδων στον Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Τύπο, ένα ακόμα σοβαρό περιστατικό έλαβε χώρα την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 στο Γενικό Νοσοκομείο του Κιλκίς, κατά την διάρκεια του οποίου σημειώθηκε τραυματισμός 21χρονης μαθήτριας Ι.Ε.Κ. παραϊατρικών ειδικοτήτων η οποία έκανε την πρακτική της στο εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα ως ασκούμενη βοηθός Ιατρικών και βιολογικών Εργαστηρίων.

Το θύμα τραυματίστηκε στον ώμο από πτώση σοβάδων στην είσοδο της Α’ Πτέρυγας, ευτυχώς όμως κατόπιν των κλινικών εξετάσεων και των ακτινολογικών ελέγχων στους οποίους υπεβλήθη, δεν διαπιστώθηκε σοβαρός τραυματισμός.

Το εν λόγω κτήριο είναι πολύ παλαιό με ηλικία άνω των 80 ετών καθώς κατασκευάστηκε το 1937 και φαίνεται πλέον είναι πασιφανές πως είναι πλήρως ακατάλληλο προς χρήση. Δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη τέτοιο περιστατικό στο συγκεκριμένο κτήριο, καθώς πέρυσι σημειώθηκε πτώση σοβάδων σε θάλαμο της κλινικής, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και στους κοιτώνες των γιατρών όπου η αποκόλληση σοβάδων είναι καθημερινό φαινόμενο, με την υγρασία και τις ρωγμές.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Για ποιους λόγους δεν έχει ενεργήσει εγκαίρως το αρμόδιο Υπουργείο, ενώ έχει γνώση, με αποτέλεσμα την διαμόρφωση της δεινής σημερινής κατάστασης;

Με ποιες ενέργειες προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να αντιμετωπίσει άμεσα την απαράδεκτη αυτή κατάσταση και να μεταφερθούν οι Υπηρεσίες σε άλλο ασφαλέστερο κτήριο;

Πότε επιτέλους θα σταματήσετε να αποφεύγετε με την ανεύθυνη και προκλητική στάση σας, το καθήκον το οποίο υπέχετε για ενημέρωση του ελληνικού λαού μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, εσείς ο «δημοκράτης» Υπουργός Υγείας;

Συνέντευξη Χ. Χατζησάββα


Στην εκπομπή «Εθνικιστική Φωνή» με τον Γεώργιο Ρεντετάκο μίλησε ο βουλευτής Κιλκίς, Χρήστος Χατζησάββας για όλα τα φλέγοντα εθνικά μας ζητήματα.

Ο Συναγωνιστής τόνισε ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί την φωτεινή εξαίρεση σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου, τα οποία αντιπροσωπεύουν τον παλαιοκομματισμό, τις πελατειακές σχέσεις και την διαφθορά.

Παράλληλα, καυτηρίασε την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα Πανεπιστήμια με την παραβατικότητα, αναφέροντας το πρόσφατο περιστατικό με τον Ρουβίκωνα, όπου κάθε αναρχική ή κομμουνιστική παράταξη έχει την ευκαιρία να ασκεί πολιτική σε καθαρά εκπαιδευτικούς χώρους.

Κλείνοντας, ο Χρήστος Χατζησάββας αναφέρθηκε στην προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας ότι μόνον η Χρυσή Αυγή αντιτάχθηκε και υποστήριζει με πείσμα την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.