Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Εκσυγχρονίστηκε η Εμποροπανήγυρη Κιλκίς


Δελτίο τύπου δήμου Κιλκίς
Η Εμποροπανήγυρη Κιλκίς άνοιξε και φέτος τη μεγάλη αγκαλιά της στους δημότες και επισκέπτες του Δήμου Κιλκίς δίνοντάς τους μοναδικές ευκαιρίες φθηνών και ποιοτικών αγορών και αξιόλογες επιλογές για την ψυχαγωγία τους. 


Η κορυφαία οικονομική διοργάνωση της πόλης ντύθηκε, για δεύτερη συνεχή χρονιά στα λευκά, με περισσότερα εκθεσιακά περίπτερα στη Γ. Καπέτα και σε παράπλευρες οδούς της όπου χθες από νωρίς ξεχύθηκε πλήθος κόσμου κάνοντας τον πρώτο αναγνωριστικό του περίπατο στους χώρους της.

Τα εγκαίνια της Εμποροπανήγυρης Κιλκίς κήρυξε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης αφιερώνοντας μεγάλο τμήμα της ομιλίας του στις αδιάπτωτες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για τον εκσυγχρονισμό των λειτουργιών του ιστορικού θεσμού της πόλης σε επίπεδο υποδομών και αισθητικής. 

Τα έσοδα της Εμποροπανήγυρης, που από το 2015 μέχρι σήμερα εμφανίζουν εντυπωσιακή ανοδική πορεία σε ποσοστό 150%, αξιοποιήθηκαν για την ανάπλαση της Γ. Καπέτα, με ένα σύνολο υποέργων που θα προσδώσουν στην περιοχή προστιθέμενη αξία για μελλοντικές λειτουργικές και επαγγελματικές χρήσεις. 

Στο πλαίσιο αυτό όπως τόνισε ο Δήμαρχος Κιλκίς δημοπρατήθηκε το έργο της υπογείωσης των καλωδίων συνολικού προϋπολογισμού 344.000ευρώ, επί της Γ. Καπέτα και των παράπλευρων δρόμων της εγκαταστάθηκε νέο σύστημα ηλεκτροφωτισμού με 65 φωτιστικούς στύλους και φωτιστικά σώματα τύπου Led, τοποθετήθηκαν νέοι πίνακες τροφοδοσίας,- 39 κιβώτια διανομής - για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και την ασφαλή ηλεκτρική τροφοδοσία των εκθετών που συμμετέχουν στην Εμποροπανήγυρη. 

Το απαιτητικό από πλευράς τεχνικών δυσκολιών έργο, στο οποίο ενεπλάκησαν ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΥΑΚ στο πλαίσιο της συνέχισης των εργασιών αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης από αμίαντο – και τεχνικής υπηρεσίας, έχει ολοκληρωθεί κατά 95% και απομένει ένα μικρό υπόλοιπο εργασιών το οποίο θα υλοποιήσει ο ΔΕΔΔΗΕ. Μετά το πέρας των εργασιών όπως ανακοίνωσε χθες ο κ. Σισμανίδης θα ακολουθήσει η ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου.

Αναφερόμενος στη δημόσια συζήτηση που άνοιξε πριν από λίγο καιρό σχετικά με τη μετεγκατάσταση της Εμποροπανήγυρης σημείωσε ότι εθιμικώ δικαίω πραγματοποιείται στους χώρους πέριξ του Δημαρχείου και ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αναρμόδιο να αποφασίσει πόσο μάλλον όταν νέοι προτεινόμενοι χώροι στερούνται των απαραίτητων υποδομών. 

Προσέθεσε πάντως ότι ο ''Κλεισθένης'' δίνει τη δυνατότητα του δημοψηφίσματος στο ζήτημα της χωροθέτησης ώστε οι ίδιοι οι πολίτες να αποφασίσουν μελλοντικά εάν θέλουν η Εμποροπανήγυρη να λειτουργεί στους παραδοσιακούς της χώρους ή κάπου αλλού.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς ευχαρίστησε τους εκθέτες για τη σταθερή προτίμηση που δείχνουν στην Εμποροπανήγυρη, τους συναρμόδιους Αντιδημάρχους που εργάστηκαν για την αρτιότητα της διοργάνωσης, εκθειάζοντας ιδιαίτερα τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Πρόδρομο Πεντζερετζή, ο οποίος έχει τη γενική ευθύνη οργάνωσης της Εμποροπανήγυρης, και τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους για τη συνδρομή τους στις εκδηλώσεις της.

Σύντομο χαιρετισμό στα εγκαίνια, που ευλόγησαν ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Θεοδωρίδης και ιερείς της πόλεως, απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος συνεχάρη το Δήμαρχο Κιλκίς για τα έργα υποδομής της Εμποροπανήγυρης.

Η πρώτη βραδιά των εγκαινίων κύλησε με το καθιερωμένο παραδοσιακό τους χρώμα το οποίο ζωήρεψαν με τους όμορφους χορούς τους το Λύκειο των Ελληνίδων, ο Σύλλογος Στενημαχιτών ''Άγιος Τρύφων'', η ''Αρμονία'', ο Σύλλογος Κρητών ''Το Αρκάδι'', το ΚΑΠΗ Δήμου Κιλκίς, η Θρακική Εστία, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων ''Ο Φλάμπουρας'' και η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς ''Οι Αργοναύτες''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.