Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Κατασχέθηκαν δέκα τόνοι ακατάλληλα και μη ασφαλή τρόφιμα

Στο πλαίσιο της εποικοδομητικής συνεργασίας του ΕΦΕΤ με το Σ.Δ.Ο.Ε., η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, από κοινού με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, διενήργησαν στις 21-22/08/2018 ελέγχους σε επιχείρηση λιανικού εμπορίου τροφίμων με την επωνυμία «Αγροτική Σοδειά – Αποστολόπουλος Αθανάσιος του Δημητρίου» επί της Λεωφ. Μαραθώνος 41, καθώς και σε αδήλωτη αποθήκη τροφίμων επί της οδού Καρυωτάκη 26, στον Γέρακα Αττικής.

Από τους ανωτέρω ελέγχους διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, η κατοχή τροφίμων μη ασφαλών/ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση, τροφίμων παρελθούσης ημερομηνίας ανάλωσης ή/και αγνώστου προέλευσης, συνολικού βάρους περίπου δέκα (10) τόνων, τα οποία και κατασχέθηκαν. 

Ως επί το πλείστον, τα συγκεκριμένα τρόφιμα αφορούσαν σε τυροκομικά προϊόντα, επιτραπέζιες ελιές, μαρμελάδες, καφέ και αλκοολούχα ποτά. Πέραν αυτών, πραγματοποιήθηκε δέσμευση περίπου πεντακοσίων (500) κιλών μελιού, καθώς και ποσότητας ελαιολάδου, αγνώστου προέλευσης ή/και ελλιπούς επισήμανσης.

Επίσης, ελήφθησαν δείγματα τροφίμων για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο. Από τον επιτόπιο έλεγχο διαπιστώθηκε η ύπαρξη εξοπλισμού εμφιάλωσης και εξοπλισμού συσκευασίας τροφίμων χωρίς τις απαραίτητες γνωστοποιήσεις στις Αρμόδιες Αρχές, καθώς και σημαντικές ελλείψεις σε επίπεδο υποδομών και συνθηκών αποθήκευσης των τροφίμων.

Οι σχετικοί έλεγχοι είναι σε εξέλιξη και εφόσον απαιτηθεί θα υπάρξει νέα ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.