Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Επίσκεψη Ειρήνης Αγαθοπούλου, στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της πόλης του Κιλκίς επισκέφθηκε την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018, η πρόεδρος του ΚΕΘΙ, Ειρήνη Αγαθοπούλου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. 

Σκοπός της επίσκεψης υπήρξε η δωρεά δύο παιδικών βιβλίων – για παιδιά δημοτικού και νέους/ες – για την ισότητα των φύλων, που εξέδωσε πρόσφατα το ΚΕΘΙ, με θέμα τη Σύμβαση για την Εξάλειψη όλων των Μορφών Διακρίσεων κατά των Γυναικών (CEDAW).

Πρόκειται για δύο βιβλία, που το ΚΕΘΙ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, έχει ήδη διανείμει δωρεάν στα σχολεία όλης της χώρας ενώ βρίσκονται σε διαδικασία επανεκτύπωσης, έτσι ώστε να βρεθούν στη διάθεση και άλλων δημόσιων βιβλιοθηκών και ενδιαφερόμενων φορέων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, έγινε η παρουσίαση των βιβλίων αυτών στη ΔΕΘ, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, κ. Γιώργου Αγγελόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η κ. Αγαθοπούλου συζήτησε με τα μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου, κ. Καραμπίδου και κ. Καλπακίδου, καθώς και με τους εργαζόμενους, τα προβλήματα που αφορούν στη λειτουργία της Βιβλιοθήκης, ενώ εξετάστηκε το ενδεχόμενο κοινών δράσεων των δύο φορέων, στην κατεύθυνση της περαιτέρω ευαισθητοποίησης των κατοίκων της πόλης σε ζητήματα φύλου και έμφυλης ισότητας. Συγκεκριμένες δράσεις στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής θα ανακοινωθούν σύντομα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.