Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών: "Περί «της χαμένης ώρας» ο λόγος..."

Ανακοίνωση Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Βρισκόμαστε 2 εβδομάδες από το πρώτο κουδούνι του αγιασμού και τα περισσότερα σχολεία του νομού δεν έχουν ολοκληρωμένο πρόγραμμα διδασκαλίας.  Πράγματι διορίστηκαν πολλοί αναπληρωτές αρχές Σεπτέμβρη, κυρίως στην ειδική αγωγή, αλλά τα κενά ήταν περισσότερα. 


Αυτή τη στιγμή με στοιχεία από τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς υπάρχουν 15 ακόμη κενά στο νομό και εκκρεμούν διαθέσεις από σχολείο σε σχολείο για κάλυψη του ωραρίου. 

Δεν θα πανηγυρίσουμε φυσικά για τους διορισμούς αυτούς, δεδομένου πως πάγιο αίτημα του κλάδου μας είναι οι μόνιμοι διορισμοί προς κάλυψη των χιλιάδων κενών στην εκπαίδευση. 

 Σήμερα βέβαια ανακοινώθηκαν 15000 χιλιάδες διορισμοί στη επόμενη τριετία με αρχή το επόμενο σχολικό έτος 2019-2020. Το θέμα είναι ποιοι θα τις κάνουν, αν θα τις κάνουν και με ποιο τρόπο. Τα τελευταία χρόνια πολλές φορές ανακοινώθηκαν μόνιμοι διορισμοί και τελικά διαψεύστηκαν. 

Όπως όλοι καταλαβαίνουμε η χρονιά είναι προεκλογική και διάφορες υποσχέσεις ακούγονται. Είναι η συνήθης πρακτική όλων των κυβερνήσεων να εκμεταλλεύονται την αγωνία των αδιόριστων συναδέλφων μας.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί πως ο στόχος «ούτε μια ώρα χαμένη» έχει επιτευχθεί για τη σχολική χρονιά που διανύουμε. Ήδη έχουν χαθεί εκατοντάδες ώρες διδασκαλίας, κενά που υπήρχαν από το καλοκαίρι μετά τις αποσπάσεις ακόμη δεν έχουν καλυφθεί και όλες οι ενδείξεις δείχνουν πως κάτι δεν πάει καλά σε όλη τη διαδικασία. 

Θεωρούμε δεδομένο πως η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς έχει ενημερώσει για τα κενά την περιφερειακή διεύθυνση κεντρικής Μακεδονίας, αλλά προφανώς χρειάζεται και πολιτική βούληση να γίνουν άμεσα. 

Όταν τα ολιγομελή τμήματα ΕΠΑΛ και ΓΕΛ εγκρίνονται τώρα μέσα στο Σεπτέμβρη και κατόπιν πιέσεων της ΟΛΜΕ, οι υπηρεσιακές μεταβολές που έπρεπε να γίνουν το καλοκαίρι βρίσκονται σε εξέλιξη (εννοούμε τις υποστηρικτικές δομές, επιλογή διευθυντών διεύθυνσης αλλά και ενδεχόμενα και νέες αποσπάσεις) είναι δυνατόν τα σχολεία να λειτουργήσουν από την αρχή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.