Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Ποτίστηκε ο σπόρος του συνεργατισμού καστανοπαραγωγών στην Παιονία

Δελτίο τύπου Αναπτυξιακής Κιλκίς
Βράδυ Δευτέρας 10 Σεπτεμβρίου στην όμορφη Γρίβα, ποτίστηκε με λίγη περισσότερη γνώση ο σπόρος του συνεργατισμού που έσπειρε με τις εντατικές του προσπάθειες ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Μπακάλης Γιώργος σε συνεργασία με την περιφερειακή σύμβουλο κα Μιχαλία Καραμισάκη και σε συνέχεια παλαιότερης δράσης του αείμνηστου Παύλου Πασσαλίδη. 

Η αθρόα συμμετοχή στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, αντικατοπτρίζει το έντονο και ζωηρό ενδιαφέρον των καστανοπαραγωγών από την ευρύτερη περιοχή του Πάικου, τις πολλές απορίες και προβληματισμούς των οποίων προσπάθησαν να καλύψουν με τις απαντήσεις τους ο έμπειρος γεωπόνος της ΔΑΟΚ Κιλκίς κ. Βασίλης Ιωαννίδης μαζί με τον γενικό διευθυντή της ΑΝΚΙ κ. Παναγιώτη Κωνσταντινίδη.

Σ΄ ένα περιβάλλον που λείπει η επιχειρηματική και συνεργατική κουλτούρα, η εμψύχωση και η παροχή κινήτρων θεωρείται επιβεβλημένη ακόμη και για τα αυτονόητα! Στο γόνιμο, όμως, αυτό έδαφος της Παιονίας, το νερό φαίνεται να μπήκε πλέον στο αυλάκι καθόσον οι καστανοπαραγωγοί φαίνονται ώριμοι και αποφασισμένοι για το επόμενο βήμα.

Μάλιστα «απαίτησαν», όπως και συμφωνήθηκε, να πραγματοποιηθεί σύντομα νέα συνάντηση ώστε να γίνει διεξοδικότερη παρουσίαση – συζήτηση και να δομηθεί ένα βιώσιμο επιχειρησιακό πλάνο δημιουργίας, πιθανώς, ενός αγροτικού συνεταιρισμού που θα δώσει βάσιμη προοπτική αποδοτικότερης αξιοποίησης του καστάνου, του μοναδικού αυτού όσον αφορά τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τοπικού προϊόντος της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.