Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: Αναβαθμίζεται το ΤΕΙ Κιλκίς

Ανακοίνωση Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Μέλη της Επιτροπής Παιδείας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς συναντήθηκαν την Τετάρτη 29 Αυγούστου στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων με τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου. Το αντικείμενο της συζήτησης αναπτύχθηκε πάνω σε εκπαιδευτικά θέματα και με βασικότερο όλων, το μέλλον του Τ.Ε.Ι.

Με την λήξη της συζήτησης ο Υπουργός δεσμεύτηκε τα παρακάτω:

Το Τ.Ε.Ι. δεν κλείνει ούτε υποβαθμίζεται, αντίθετα αναβαθμίζεται και εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό των σχολών του Διεθνούς Πανεπιστημίου. Παράλληλα αυξάνονται τα μέλη ΔΕΠ του υπό ίδρυση τμήματος.

Εξετάζεται η δημιουργία ακόμη καινούριων, καινοτόμων τμημάτων με ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Στο κτήριο του Τ.Ε.Ι., παράλληλα με τα τμήματα και σύμφωνα με τον κεντρικό σχεδιασμό θα προστεθούν διετείς σχολές (Κ.Ε.Ε) σχετικές με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Το κτήριο του Τ.Ε.Ι. καθώς κι άλλα κτήρια και υποδομές της περιοχής να αξιοποιηθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ο τρόπος λειτουργίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου και των τμημάτων που θα λειτουργήσουν σε αυτό, θα ανακοινωθούν μέχρι τον Οκτώβρη.

Τα μέλη της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς τόνισαν ότι η περιοχή έχει ιδιαίτερη ανάγκη αναβάθμισης, και η τοπική οικονομία την λειτουργία των τμημάτων με όραμα καινοτομία και πρωτοπορία. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα πλεονεκτήματα του νομού, όπως είναι η σύνδεση της πόλης με την Θεσσαλονίκη με νέα οδική αρτηρία, καθώς και η δυνατότητα σύνδεσης του κτηρίου με τον αγωγό φυσικού αερίου με στόχο την εξοικονόμηση πόρων.

Τέλος, έγινε πρόταση προς τον Υπουργό να εξεταστεί η ένταξη στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Υπουργείου η χρήση του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων και του Εργαστηρίου Θέρμης ως χώρων εκπαιδευτικών σεμιναρίων, πρακτικής άσκησης και αξιοποίησής τους από ερευνητικά κέντρα. Η πρόταση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και η υλοποίησή της θα έχει θετικό αντίκτυπο τόσο στην ολοκληρωμένη λειτουργία του ΒΒΚΚ όσο και στην τοπική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.