Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Υποτονικό το 4ο "Κερνάμε Κιλκίς"

Της Πάολας Χαραλαμπίδου
Με εμφανώς λιγότερους εκθέτες, με ακόμη λιγότερους επισκέπτες σε σχέση με παλαιότερες χρονιές και με την καταναλωτική διάθεση στα… τάρταρα, πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες (από την Πέμπτη 30 Αυγούστου έως την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου) το 4ο «ΚΕΡΝΑΜΕ ΚΙΛΚΙΣ», στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι η γαστρονομική-επιχειρηματική-εμπορική διοργάνωση ξεκίνησε πολύ ελπιδοφόρα για το νομό μας το 2013 με κύριο διοργανωτή το Επιμελητήριο Κιλκίς, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Πραγματοποιήθηκε για 3 συνεχόμενες χρονιές, από το 2013 έως το 2015, με πληθώρα συμμετοχών από όλη την Ελλάδα, έκανε διάλειμμα για δύο χρόνια και επανήλθε –όχι δριμύτερο οφείλουμε να προσθέσουμε- φέτος το 2018, με συνδιοργανωτές το Επιμελητήριο Κιλκίς και το Δήμο Κιλκίς.

Ίσως ο καιρός που ο θεσμός ήταν αδρανοποιημένος, ίσως η γενικότερη οικονομική στενότητα, ίσως η λανθασμένη, όπως αποδείχθηκε τελικά, χρονική περίοδος που επιλέχθηκε (ακριβώς πριν από την έναρξη της Εμποροπανήγυρης Κιλκίς), ίσως οι περικοπές σε υπηρεσίες δημοσιότητας και διαφήμισης και σε εκδηλώσεις «κράχτες» με μεγάλα ονόματα που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν σε μεγαλύτερο βαθμό καλλιτεχνικά και πολιτιστικά τη διοργάνωση, συνηγόρησαν ώστε το φετινό Φεστιβάλ να χαρακτηρίζεται τόσο από χαμηλή συμμετοχή εκθετών-παραγωγών, όσο και από υποτονική προσέλευση επισκεπτών.

Οι εκθέτες στην πλειοψηφία τους δεν έμειναν ικανοποιημένοι ούτε από τις πωλήσεις, αλλά ούτε και από τις παροχές των διοργανωτών (κυρίως σε ό,τι αφορά τον… ανύπαρκτο κλιματισμό). Γεγονός, όπως δήλωσαν κάποιοι εξ αυτών, που θα τους κάνει να σκεφτούν μια επόμενη συμμετοχή με πολύ μεγάλη επιφύλαξη. Απολύτως λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι ορισμένοι μπορεί να μην έβγαλαν καν τα χρήματα που δαπάνησαν για τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ (όπως έξοδα ενοικίασης περιπτέρου, μεταφοράς, κτλ).

Θεσμούς όπως το Κερνάμε Κιλκίς, τους χρειαζόμαστε στην περιοχή μας όπως… την όαση στην έρημο. Τα «καλά χαρτιά» του τόπου δεν τα «καίμε» και δεν διακυβεύουμε το μέλλον τους με βιασύνη και προχειρότητα. Αντιθέτως, οφείλουμε να τα αντιμετωπίζουμε με μεγαλύτερη οργάνωση, με περισσότερες συνεργασίες με φορείς, με εξωστρέφεια, υποστήριξη και γενικότερα με ευρύτερο όραμα.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.