Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Κατασκευή της ιστοσελίδας του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Δελτίο τύπου 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς 
Με πολύ χαρά μέσα στο καλοκαίρι πληροφορηθήκαμε, έπειτα την κατάθεση πλήθους δικαιολογητικών και δύο χρόνων αναμονής, ότι εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ.) η ιστοσελίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς, η οποία κατασκευάστηκε από το Σχολείο μας στο πλαίσιο μιας εκπαιδευτικής δράσης που υλοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2015-2016. 

Η εκπαιδευτική δράση αποσκοπoύσε στο να ανακαλύψουν οι μαθητές τον τόπο και την ιστορία του μέσα από τη διερεύνηση και καταγραφή των εκθεμάτων του Αρχαιολογικού Μουσείου της πόλης τους, καθώς και των αρχαιολογικών περιοχών της περιοχής τους και την αποτύπωσή τους σε ένα site το οποίο αποτελεί την προσφορά του σχολείου στην τοπική κοινωνία. 

Παράλληλα η πρόταση αποσκοπούσε στην προώθηση και υιοθέτηση από τους μαθητές μιας συγκεκριμένης στάσης και συμπεριφοράς σχετικά με τη προστασία και ανάδειξη των αρχαιολογικών θησαυρών που εκτίθενται στην περιοχή τους. Η περιγραφή των εκθεμάτων του Μουσείου παρουσιάζονται στα ελληνικά, στα αγγλικά και στα γερμανικά, ενώ κατασκευάστηκαν ηλεκτρονικά παιχνίδια, puzzle, quiz, αλλά και χρονογραμμές με την κατάταξη των ευρημάτων.

Οι φωτογραφίες που αφορούν τα εκθέματα και περιλαμβάνονται στο site έχουν ληφθεί έπειτα από νόμιμη άδεια και έχουν υποστεί τη σχετική επεξεργασία για να μην υπερβαίνουν το όριο των 72 dpi

Οι υπόλοιπες φωτογραφίες που αφορούν εξωτερικούς χώρους κ.λ.π. έχουν ληφθεί από αυτές που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο. Τα κείμενα που αφορούν πληροφορίες σχετικές με τους αρχαιολογικούς χώρους ή το μουσείο προέρχονται από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και αναφέρονται η πηγή και ο συντάκτης τους.

Στο έργο συμμετείχαν πέρα από τους μαθητές και τις μαθήτριες των τάξεων Δ΄ και Στ΄ της Σχολικής χρονιάς 2015-2016 και οι εκπαιδευτικοί: Κωνσταντινίδου Ναζή ΠΕ 70, Χατζηαθανασίου Ελπίδα ΠΕ 07, Γιοβανούδη Μαρία ΠΕ 19, Χαραλαμπίδου Παρθένα ΠΕ 06, Κολοβού Ιωάννα ΠΕ 07, Σαϊτά Μαρία ΠΕ 70 και Μουρατίδου Κάργιου Μαρία ΠΕ 06, ενώ τη γενική επιμέλεια τη είχε ο εκπαιδευτικός Ταλαμπίρης Κώστας ΠΕ 70.

Η εργασία αυτή δε θα είχε υλοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη συνδρομή των αρχαιολόγων της Ε.Φ.Α. Κιλκίς και κυρίως της Δρ. κας. Μαρίας Φαρμάκη η οποία από την αρχή έδειξε ειλικρινές και έμπρακτο ενδιαφέρον για την υλοποίηση του εγχειρήματός, και το υποστήριξε με τις χρήσιμες οδηγίες που ήταν απαραίτητες για την επιτυχή υλοποίησή του. 

Η συνεργασία του Μουσείου και του Σχολείου θα συνεχιστεί και στο μέλλον με συνισταμένη την κοινή προσπάθειά μας για την ανάδειξη του Μουσείου αλλά και της Ιστορίας του τόπου μας. Την ιστοσελίδα μπορείτε να τη βρείτε στην ηλεκτρονική Δ/νση: http://mouseiokilkis.weebly.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.