Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Έτος 2018 και όμως, οι ροές των μεταναστών στην Ειδομένη συνεχίζονται

Παρεμβαίνει η αναγνώστρια της Γνώμης Λ.Σ.
Μια ημέρα του Σεπτεμβρίου, μόλις τελείωσα από την δουλειά μου στο εργοστάσιο και έχοντας το Σαββατοκύριακο ελεύθερο αποφάσισα να πάω στο χωριό μου, την Ειδομένη. Όταν έφτασα στο Πολύκαστρο επισκέφτηκα τοπικά Μάρκετ και αφού πήρα τα προϊόντα που θεωρούσα απαραίτητα για τους ηλικιωμένους γονείς και θείους μου ξεκίνησα για το χωριό.

Η διαδρομή από την παλαιά εθνική οδό όμορφη αλλά πλέον ενοχλητική επειδή αυξήθηκε κατά πολύ η κυκλοφορία με την λειτουργία των διοδίων. Δυστυχώς η πολιτεία και γενικά οι ιθύνοντες δεν έχουν καμία μέριμνα για τους κατοίκους της περιοχής μας αλλά και τους ετεροδημότες.


Τα διόδια πλέον αποτελούν αρνητική παρουσία για τον τόπο μας αφού λειτουργεί αποτρεπτικά στην επίσκεψη των ετεροδημοτών αλλά και διαφόρων επισκεπτών καταδικάζοντας τον στην ερήμωση, αλλά πέρα αυτού υποβάλλουν τους οδηγούς (μόνιμους κάτοικους και ετεροδημότες) σε έκθεση σε κινδύνου με που υπάρχει με την αυξημένη παρουσία οχημάτων στον δρόμο αυτό.

Τι ήθελα και το είπα. Αυτοκίνητο από τα Γιαννιτσά πιθανόν προσπέρασε στην στροφή πάνω και κινδύνεψε να προξενήσει ατύχημα. Υπερτίμηση των δεξιοτήτων τους.

Φτάνοντας στο χωριό Μικρόδασος συνάντησα δυο άτομα που περπατούσαν. Μετανάστες. Στην στάση στο χωριό Εύζωνοι άλλοι τρεις δίπλα στο κοινοτικό κατάστημα. Στο έρημο ξενοδοχείο "Χαρά" άλλοι δυο ξαποστάσουν. Φτάνοντας στην γέφυρα ου Αξιού μια ομάδα τεσσάρων ατόμων προσπαθούν να διασχίσουν την γέφυρα τρέχοντας, ενώ στον κάμπο διακρίνω μια ομάδα περίπου οκτώ ατόμων.

Φτάνω στο χωριό και περνάω από τον Σιδηροδρομικό σταθμό. Η εικόνα των τριών μεταναστών με προμήθειες στα χέρια από το τοπικό μάρκετ και να κατευθύνονται προς τον σταθμό τον νέο μεγαλοπρεπή ανακαινισμένο σταθμό

Όλα αυτά όλες αυτές οι εικόνες μου θύμισαν την χρονιά του 2014 όπου ξεκίνησαν οι ροές μεταναστών στην Ειδομένη.

Οι καταστάσεις αυτές μου επιβεβαίωσαν για ακόμα μια φορά την απαξίωση της πολιτείας και του Δήμου προς τους κατοίκους της Ειδομένης.

Θα μπορούσε να ήταν μια αφήγηση μιας ιστορίας.

Δυστυχώς είναι η πραγματική Εικόνα της Ειδομένης σήμερα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.