Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει την εκδήλωση «Voltάρω 2018»

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος διοργανώνουν τη μεγαλύτερη «πράσινη» γιορτή της χρονιάς, με τίτλο «Voltάρω 2018», την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στο πάρκο δίπλα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Πρόκειται για μια οικολογική περιήγηση στον εντυπωσιακό κόσμο των ηλεκτροκίνητων μέσων μεταφοράς, των μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών (drones) και των ανακυκλώσιμων υλικών.

Μετά την επιτυχία της πρώτης, διαδραστικής εκδήλωσης “Voltάρω” για τη Βιώσιμη Αστική Μετακίνηση, που έγινε το Σεπτέμβριο του 2017, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, προχωρούν στη διοργάνωση του «Voltάρω 2018», αποσκοπώντας στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ό,τι αφορά στην υιοθέτηση των καλών πρακτικών της Βιώσιμης Αστικής Μετακίνησης, αλλά και της Βιώσιμης Ανάπτυξης, καθώς και στην αποδοχή φιλικότερων πρακτικών προς το περιβάλλον, καθώς η εκδήλωση βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον εθελοντισμό.

Στο εικονικό εργαστήριο του «Voltάρω 2018» θα παρουσιαστεί το εύρος των υλικών που μπορούν να ανακυκλωθούν, οι τρόποι για να γίνει κάτι τέτοιο, οι νέες δομές συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων υλικών που οργανώνονται από την αυτοδιοίκηση,καθώς και μερικά από τα εκατοντάδες χρήσιμα προϊόντα που προέρχονται από την ανακύκλωση απορριμμάτων.

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις που κάνουν τις καθημερινές μας δραστηριότητες φιλικότερες προς το περιβάλλον. Στην εκδήλωση «Voltάρω 2018» ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να «Voltάρει» με ηλεκτρικά υποβοηθούμενα e-bikes, που θα είναι απόλυτα ελεγχόμενα από ένα smartphone και να κινηθεί με ηλεκτρικά ποδήλατα σε τρεις τροχούς, με ηλεκτρικά πατίνια, με ηλεκτρονικά αυτοκίνητα και τους σταθμούς φόρτισής τους. 


Επίσης, θα μπορεί να δει από κοντά το πιλοτήριο φορητού προσομοιωτή οδήγησης και να μάθει το βαθμό ρύπανσης που προκαλεί ο τρόπος που οδηγούμε, να ενημερωθεί για τις μοντέρνες χρήσεις μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών (drones) , καθώς και να γνωρίσει από κοντά ηλεκτροκίνητα ανεμόπτερα και να λάβει μέρος σε κληρώσεις με πλούσια δώρα.

Η προσπάθεια αυτή αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, γι’ αυτό η ενεργός συμμετοχή και η βοήθεια των εθελοντών είναι πολύτιμη για την επιτυχή διεξαγωγή του «Voltάρω 2018».

Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν ως εθελοντές για την επιτυχία της εκδήλωσης «Voltάρω 2018», μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfvqP6WGR9DVzVgNgY9-w-3jUl3_4pn3_JxI_1GLdCIzQjjDQ/viewform?c=0&w=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.