Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Τατίδης: Ποιοι διαφωνούν και ποιοι συμφωνούν στο όνομα της FYROM

Υπογράφει ο Νίκος Τατίδης
Δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς
Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ. νομού Κιλκίς
Πέρασε λίγος καιρός από την προ - συμφωνία των Πρεσπών, όπου οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και των Σκοπίων, υπέγραψαν προ-σύμφωνο για τις ενέργειες που δεσμεύονται να κάνουν και οι δύο πλευρές για να λυθεί το πρόβλημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας.

Οι φωνές της αντιπολίτευσης ακόμα ηχούν στον αέρα, για δήθεν μεγάλη προδοσία από μέρους της κυβέρνησης, στην παραχώρηση του ονόματος Βόρεια Μακεδονία. Μέχρι και σήμερα γίνονται συνεχώς δηλώσεις για το θέμα αυτό. Διαβάζοντας στον τοπικό τύπου τις δηλώσεις τους, ο τοπικός υποψήφιος Βουλευτής, πρώην Βουλευτής και πρώην Υπουργός της Ν.Δ, ο κύριος Κιλτίδης Κώστας, σχεδόν με υβριστικά σχόλια αναφέρει: «Δεν παραδίδεται η Μακεδονία, δεν εκχωρείται το είναι μας. Όπως οι ποινικοί κακοποιοί γίνονται ρουφιάνοι της ασφαλείας, έτσι οι κυβερνώντες και οι εθνομηδενιστές ρουφιανεύουν πολιτικά ό,τι εθνικό».

Επίσης η αντιπολίτευση με εκπροσώπους της, όπως ο κύριος Τσιάρας Κώστας Βουλευτής Καρδίτσας και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ μιλώντας στο ραδιόφωνο λέει "όχι στο όνομα Βόρεια Μακεδονία". Μήπως τελικά, εννοεί ναι στο σκέτο Μακεδονία, όπως είναι καταγραμμένο από εισηγήσεις της Ν.Δ; Δεν το ξεκαθάρισε.

Ακόμη, η κυρία Μπακογιάννη Ντόρα πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ν.Δ, ισχυρίζεται «δεν έχω αλλάξει θέση για το Μακεδονικό ( Σκοπιανό) από το 2008. Ναι στο Βόρεια Μακεδονία και είναι η καλύτερη λύση».

Στη Ν.Δ. επικρατεί σύγχυση καταλήγοντας σε δύο ομάδες: αυτήν της κ. Μπακογιάννη και του Κ. Μητσοτάκη. Σε ποια ομάδα είναι οι τοπικοί υποψήφιοι Βουλευτές της Ν.Δ; Ένα μεγάλο μέρος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι φιλικά προσκείμενη στην Ν.Δ. και σχολιάζουν ή αποδοκιμάζουν θορυβωδώς την στάση της κυβέρνησης, γιατί δεν παίρνουν θέση, για τα λεγόμενα του Κ. Μητσοτάκη, της Ν. Μπακογιάννη, των εκλεγμένων βουλευτών και των υποψηφίων βουλευτών της αντιπολίτευσης;

Το μόνο κόμμα που κράτησε την θέση του, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα και θα συνεχίσει να κρατά την θέση του, είναι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με τον ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ, λέγοντας: Κανένα όνομα στην γείτονα χώρα που θα περιέχει μέσα το όνομα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ". Αυτό ζητούν όλοι στην Μακεδονία, αυτό περιέχεται στο ψήφισμα που κατέθεσαν οι Δήμοι της Μακεδονίας, αυτό περιέχεται στο ψήφισμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Εγώ έχω ξεκαθαρίσει, εάν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ψηφίσουν "ναι" σε οποιοδήποτε όνομα που θα περιέχει το όνομα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", θα αποχωρίσω από αυτό το κόμμα.

Ας επιλέξει ο κάθε πολίτης του Κιλκίς σε ποια ομάδα θέλει να είναι, να ξεκαθαρίσουν την θέση τους οι διάφοροι υποψήφιοι. Εγώ στηρίζω τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τον Πρόεδρο και Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον Πάνο Καμμένο, γιατί έχει ξεκάθαρη τοποθέτηση. Καλώ όλους εκείνους, σ’ όποιον πολιτικό χώρο κι αν βρίσκονται να στηρίξουν τη γραμμή ευθύνης, που χαράξαμε με ξεκάθαρες τοποθετήσεις.
 * ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΝΩΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.