Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Δεν λειτουργεί πλέον η κεραία της Cosmote απέναντι από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Της Πάολας Χαραλαμπίδου
Δικαιώνονται όλο και περισσότερο στον αγώνα τους κατά της λειτουργίας της κεραίας κινητής τηλεφωνίας της cosmote, σε οικοδομή πλησίον του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, οι κάτοικοι της περιοχής των Δεκαπέντε Μαρτύρων.

Τα καλά νέα αυτήν την φορά έρχονται από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.), η οποία στα τέλη Ιουνίου αποφάσισε την ανάκληση της απόφασής της για χορήγηση άδειας κατασκευής της εν λόγω κεραίας. 

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί και η απόφαση ανάκλησης της έγκρισης δομικών κατασκευών της εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι η κεραία της cosmote είχε τοποθετηθεί ένα χρόνο πριν, την 21η Ιουλίου 2017, σε οικοδομή στη συμβολή των οδών Λεοναρδοπούλου και Ευρώπης, σε χώρο όπου διαπιστώθηκαν πολεοδομικές αυθαιρεσίες, σύμφωνα με αυτοψία της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Κιλκίς.

Από τις πρώτες κιόλας μέρες, οι περίοικοι εναντιώθηκαν στην εγκατάσταση και λειτουργία της, προχώρησαν στη συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής και αντέδρασαν δυναμικά με μαζικές κινητοποιήσεις. 

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία έχει προσφύγει στο διοικητικό εφετείο Θεσσαλονίκης από το οποίο ζητά με ασφαλιστικά μέτρα την αναστολή όλων των προηγούμενων ακυρωτικών πράξεων. 

Γεγονός που σημαίνει, ότι μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση, εντείνεται κι άλλο η δικαιολογημένη αγωνία των κατοίκων για το τι μέλλει γενέσθαι σ’ αυτό το τόσο ευαίσθητο θέμα, που απασχόλησε –και θα απασχολήσει- όχι μόνο τους ίδιους, αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

Δείτε Video από τις αντιδράσεις των κατοίκων του Κιλκίς ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.