Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Οι μνηστήρες της Πηνελόπης


Γράφει η Μαριγώ Δημουλά
Ο Οδυσσέας απών, ψάχνοντας ακόμη την Ιθάκη του. Παρόντες οι μνηστήρες της Πηνελόπης, που για Χάρη της, δεν διστάζουν να της μεταφέρουν τα καλά νέα. Ότι ο Οδυσσέας-Έλληνας απεβίωσε μετά από πολλά χρόνια, εξοντωτικών και παράνομων μνημονίων, ξεπουλήματος της Ιθάκης και εκτόξευσης του χρέους στο 180% του Α.Ε.Π. από το 120% που ήταν άνευ μνημονίων.

Κάτι δε χοντρούληδες μνηστήρες το χρέος το ονόμαζαν και επονείδιστο, άκουσον -άκουσον. Μερικοί μνηστήρες της έλεγαν ότι πνίγηκε στην Μάνδρα-Αττικής γιατί το Αθηνοκεντρικό-κράτος πλήρωνε τους τοκογλύφους-δανειστές και που τώρα χρήματα για αντιπλημμυρικά έργα, άσε που μάσησαν καλά και οι επιστήθιοι φίλοι των μνηστήρων οι εργολάβοι επονομαζόμενοι. 

Ο Δήμος αυτοπροσώπως έχτιζε σε μπαζωμένα ρέματα, φυσικό ήταν να κάνει επίσκεψη ο Οδυσσέας-Έλληνας στο βασίλειο των νεκρών. Άλλοι πάλι της είπαν ότι κάηκε στο Μάτι Αττικής, γιατί κάτι άλλοι φίλοι των μνηστήρων, λαμόγια αποκαλούμενοι έκαναν τις παραλίες, το κύμα,την θάλασσα ιδιωτικές.

Δεν θα γινότανε στάχτη και ο Οδυσσέας την ρωτούσαν, δεν υπήρχε και σχέδιο επί χάρτου της λέγανε, παραλάβαμε καμμένη γη ψέλλιζαν όλοι. Το ότι οι ίδιοι οι μνηστήρες καίγανε την γη αλλά και για το ποιος είχε την εξουσία στον ιστορικό Δήμο του Μαραθώνα το κράτησαν σαν επτασφράγιστο μυστικό, πως να της ομολογήσουν ότι οι ίδιοι επέλεξαν τον Μάνατζερ διάδοχο του Μιλτιάδη, θα ήταν τότε, όλα στο φως, όπως οι ίδιοι συνήθιζαν να λένε όταν θελαν να κρύψουν την αλήθεια. 

Στωικά ατάραχη και αγέρωχη η Πηνελόπη παρακολουθεί υφαίνοντας όλες τις παραμέτρους της ιστορίας, γιατί με βεβαιότητα γνωρίζει πια ότι είναι θέμα χρόνου η επιστροφή του Οδυσσέα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.