Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών: "Περί «συνδικαλιστικής ελευθερίας» ο λόγος…"

Ανακοίνωση Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Αναρωτιόμαστε ποιος να είναι άραγε ο ρόλος του συνδικαλιστή, ο οποίος ουσιαστικά εκπροσωπεί και την κοινωνία και μάχεται και για τα δικαιώματα των πολιτών. Μήπως δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει, ακόμη και με έντονο τρόπο ώστε να γίνεται το αυτονόητο; 

Η άμεση μεταφορά με ασθενοφόρο μιας γιαγιάς που πάσχει από άνοια και με πρόβλημα στο ισχίο θεωρούμε ότι είναι η ελάχιστη υποχρέωση του κράτους πρόνοιας. Και όταν αυτό δεν γίνεται δεν πρέπει κάποιος να παρέμβει; 

Προς τιμή του λοιπόν ο κος Καλεμκερίδης Αχιλλέας, γραμματέας του σωματείου εργαζομένων στο Γ.Ν.Κιλκίς, παρενέβη προς τη διοίκηση του ΕΚΑΒ και προφανώς δεν είχε σκοπό να προσβάλλει κάποιον προσωπικά. 

Η ενέργειά του αυτή βαπτίστηκε αναξιοπρεπής συμπεριφορά και κινήθηκε εναντίον του πειθαρχική δίωξη και στέρηση μισθού. Άλλωστε η μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ από το Κιλκίς στη Θεσσαλονίκη είχε ήδη καταγγελθεί από το Δ.Σ. του σωματείου του νοσοκομείου και αποδεικνύεται πως και καθυστερήσεις αλλά και δυσλειτουργίες δημιουργεί. 

Τέτοιες ενέργειες εκ μέρους των διοικήσεων πιστεύουμε πως σκοπεύουν στον συνδικαλιστικό εκφοβισμό και ενδεχόμενα υποκρύπτουν και πολιτικό ρεβανσισμό και τις καταγγέλλουμε. 

Τέλος ζητούμε από όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις και κυρίως από αυτές που είναι φίλα προσκείμενες στην κυβέρνηση (οι οποίες στο παρελθόν πάλευαν για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες) να πάρουν θέση και να καταδικάσουν το γεγονός αυτό, γιατί είναι πιθανόν μετά από αυτήν την εξέλιξη τα ίδια να τα βρούμε μπροστά μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.