Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Και μη χειρότερα!


Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Έτσι που λέτε! Τα καινούργια τα μάθατε; Έγγραφο απ την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου αφορά σε προτροπή ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας κατά των φαινομένων ρατσιστικής βίας με την σταδιακή κατάργηση του όρου λαθρομετανάστης.

Δηλαδή και μη χειρότερα. Γιατί από τα τόσα ζόρια που τραβά η κοινωνία των Ελλήνων, μετά από πνιγμένους καμένους νεκρούς πιλότους, αιχμαλώτους στρατιωτικούς, το ζόρι μας είναι το πως θα λέγονται όλοι αυτοί που μας φορτώθηκαν χωρίς να μας ρωτήσουν;

Αντί να γίνουν αυτεπάγγελτες διώξεις κατά των υπευθύνων για τις αδυναμίες της πολιτικής προστασίας μετά τις τελευταίες φονικές πυρκαγιές μου φαίνεται αδιανόητο η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να ασχολείται με το να ψάχνει τρόπους να κατευνάσει αυτά τα περί ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Λες κι αν τους πούμε αντί για λοθρομετανάστες, παράτυπους μετανάστες, πρόκειται να αλλάξει η παράτυπη και παραβατική συμπεριφορά τους.

Γιατί ως λαός με μνήμη χρυσόψαρου, κάποιος πρέπει να μας θυμίζει που και που περιπτώσεις σαν τη βάναυση κακοποίηση της Μυρτώς από Πακιστανό, ή και την περίπτωση του αδικοχαμένου Μανώλη Καντάρη που τον μαχαίρωσαν για μια κάμερα. Ενός ανθρώπου που έφυγε το ίδιο πρωί που θα γεννιόταν το παιδί του.

Αλήθεια το κράτος των συντρόφων μόνο για την εξάλειψη της ρατσιστικής βίας κόπτεται; Για την εξάλειψη της εγκληματικότητας των παρατύπων τι χαμπάρια; Γιατί όσο ξέρω ο αντιρατσιστικός νόμος σου απαγορεύει να φωνάξεις για το δίκιο σου έτσι και βρεις το χωραφάκι σου κατακλεμμένο.

Κι όσο ο ρατσισμός κατά των Ελλήνων πολιτών καλά κρατεί, οι σύντροφοι εξακολουθούν να έχουν του Σόρος το χαβά, κάνοντας μπίζνα την προσφυγιά μεσώ του μοναδικού μη ελεγχόμενου χρήματος από τις ΜΚΟ.

Κι ο λαός στον κόσμο του. Εξαθλιωμένος οικονομικά μετά τα τόσα χρόνια μνημονίων κάνει τουμπεκί κι εισπράττει κάτι παραπάνω από το μέχρι προσφάτως ξενοίκιαστο διαράκι του δίχως πλέον να τον απασχολεί το ποιον θα βάλει μέσα. Κι η Μυτιλήνη να θυμίζει Τεχεράνη με μια δικαιοσύνη να λειτουργεί επιλεκτικά μη μπορώντας να βρεις το δίκιο σου άμα βρεις λάθρο στην αυλή σου και πάρεις το νόμο στα χέρια σου.

Άμα βρεις τα ζώα στη στάνη σου σφαγμένα και τα χωράφια σου καταπατημένα. Κι οι φατρίες μέσα στα hotspot να παράγουν συγκρούσεις που γίνονται θέματα σε κανάλια της Μέσης Ανατολής.

Αλλά εμείς φραπεδιά και το χαβά μας κι έτσι και φτάσει αυτό να νομοθετηθεί θα φοβόμαστε να πούμε το λαθρομετανάστη λαθρομετανάστη, μήπως κι υπάρξει κάποια κύρωση.

Κι αν είναι να ξυπνήσουμε ίσως αυτό να γίνει μετά τον πρώτο σφαγμένο. Αλλά τότε πλέον ίσως και να είναι αργά.

* ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΝΩΜΗΣ
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Facebook
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Twitter
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Pinterest
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Google+
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Dailymotion
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.