Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Συγκρατημένη αισιοδοξία για το μέλλον του ΤΕΙ Κιλκίς

Της Πάολας Χαραλαμπίδου
Καλά φαίνεται να είναι τα νέα για το μοναδικό ΤΕΙ του ν. Κιλκίς, καθώς στο πρόσφατο πόρισμα της επιτροπής Γαβρόγλου, στο πλαίσιο της συγχώνευσης πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, προτείνεται όχι μόνο η συνέχιση της λειτουργίας του, αλλά και η δημιουργία τεσσάρων διετών προγραμμάτων σπουδών: Αμπελουργίας και οινοποιίας, Τεχνολογίας τροφίμων, Τεχνικός ραφείου – κοπτηρίου και Τεχνικός ελέγχου ποιότητας προϊόντων Κλωστοϋφαντουργίας/Ένδυσης.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα υπήρχε μεγάλη ανησυχία αλλά και φόβος για επικράτηση σεναρίων που ήθελαν την μετακίνηση ή ακόμη και την κατάργησή του. 

Έτσι, όπως όλα δείχνουν προς το παρόν και σύμφωνα πάντα με την προαναφερθείσα πρόταση της επιτροπής, το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης που γίνεται πλέον Τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης, 4ετούς φοίτησης, θα ενταχθεί στο Μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι το έτος 2019.

Το Τμήμα του Κιλκίς θα υπάγεται εφεξής στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) που θα συγχωνευθεί με τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας (στο οποίο ανήκει διοικητικά σήμερα το ΤΕΙ Κιλκίς) και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η διοικητική έδρα του νέου ΔΙΠΑΕ θα είναι στην Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ακόμη, ότι στο πλαίσιο λειτουργίας του, το Διεθνές Πανεπιστήμιο θα μπορεί να οργανώνει και ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγραμμάτων με δίδακτρα, σηματοδοτώντας έτσι και τον διεθνή του χαρακτήρα.

Στόχος του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου, είναι η προετοιμασία του νέου πορίσματος συγχώνευσης των τεσσάρων Ιδρυμάτων μέχρι τα τέλη Αυγούστου, έτσι ώστε να ακολουθήσει η κατάρτιση του σχετικού νομοσχεδίου που θα δοθεί αρχικά προς διαβούλευση και εντός φθινοπώρου θα έρθει προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα προκύψει κάποια δυσάρεστη αλλαγή τελευταία στιγμή, για το πάντα «ριγμένο» Κιλκίς στις διαδικασίες που έπονται, και ότι το Τμήμα του Κιλκίς θα διατηρηθεί –και ευχής έργον να ενισχυθεί σταδιακά και με άλλα Τμήματα-στην έδρα του, στις υπερσύγχρονες και αξιοζήλευτες εγκαταστάσεις των 6.000 τ.μ., στην είσοδο της πόλης.

Επειδή όμως εκκρεμεί η τελική απόφαση, καλό θα είναι τοπικοί άρχοντες-φορείς-εμπλεκόμενοι να μην επαναπαυθούν και να επιδείξουν την αρμόζουσα επαγρύπνηση προς πάσα κατεύθυνση.


1 σχόλιο:

  1. ένα καθαρό άρθρο με έστω συγκρατημένη αισιοδοξία, κουράστηκα να διαβάζω απαισιόδοξα άρθρα για το ΤΕΙ μας, άς ευχηθούμε και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για το καλύτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.