Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Γιορτή Καρπουζιού στο Νέο Αγιονέρι Κιλκίς

Το Νέο Αγιονέρι τίμησε και φέτος τις παραδόσεις του με τη Γιορτή Καρπουζιού που διοργάνωσε με επιτυχία ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος ''Μιστί'' σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς.

Στο διήμερο των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκε στις 26 – 27 Ιουλίου πρωταγωνίστησε το καρπούζι που καλλιεργούν με μεγάλη επιμέλεια οι τοπικοί παραγωγοί και δεν αρκούνται μόνο στην κατανάλωση και διάθεση του φρούτου στην αγορά.

Οι νοικοκυρές φτιάχνουν επίσης μαρμελάδα και γλυκό. Φέτος, μετά το κέρασμα στους επισκέπτες, πραγματοποιήθηκε γλυπτική καρπουζιού και διαγωνισμός για το βαρύτερο καρπούζι.

Η πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων κύλησε με τη δροσερή μουσικοχορευτική παράσταση των κοριτσιών του μπαλέτου της Ματίνας Κουρσάρη στο κλειστό γυμναστήριο του οικισμού και με την επίδειξη Combat Ju -Jitsu από την ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου ''Μιστί'' ενώ τη δεύτερη στην πλατεία του Νέου Αγιονερίου έδωσαν γιορταστικό τόνο οι χοροί και οι παραδόσεις της Καππαδοκίας στο πολιτιστικό συναπάντημα που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Αγιονερίου ''Μυστί'' του Πολιτιστικού Συλλόγου Φανού, του Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Προσωπικού ΔΕΗ Θεσσαλονίκης, του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου ''Φιλάρετος'', του Λαογραφικού Χορευτικού Συλλόγου ''Αντάμωμα'', του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης και της πρότυπης Χορευτικής Ομάδας ''Οικονόμου Ζήση''.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.