Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Στο Κολμάρ της Αλσατίας: Πως είναι στο Κιλκίς; Ε καμία σχέση...

Κείμενο-φωτογραφίες: Πάνος Γεωργιάδης
Στο Κολμάρ της Γαλλίας, οι αξιωματούχοι της πόλης αλλά και οι πολίτες είναι ίδιοι και κανονικοί άνθρωποι ακριβώς όπως εμείς εδώ στο Κιλκίς. Όλοι τους έχουν ένα κεφάλι με εγκέφαλο στο εσωτερικό του, δύο χέρια και δύο πόδια. Δεν είναι ούτε πιο έξυπνοι, ούτε καλύτεροι, ούτε πιο χαρισματικοί σε οτιδήποτε σε σχέση με εμάς.

Παρόλα αυτά έχουν φτιάξει μια πόλη παραμύθι, μια πόλη όνειρο, μια πόλη ιδανική για να ζουν οι ντόπιοι, αλλά και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά, δίνοντας ατέλειωτο χρήμα και δουλειά στους κατοίκους και τη δημοτική αρχή της πόλης.

Εννοείται πως αυτή η Αλσατική πόλη της Γαλλίας, δεν έχει καμία μα καμία σχέση με το Κιλκίς το οποίο αγκομαχάει με τα ατέλειωτα τσιμέντα του άθλιου νέου πάρκου. Αναμφίβολα το Κολμάρ πρέπει να είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης. Αν την επισκεφτείτε την περίοδο των Χριστουγέννων που όλα είναι στολισμένα και φωτισμένα στο κλίμα των ημερών, είναι σίγουρο πως θα σας μαγέψει μετατρέποντας το ταξίδι σας σε ένα υπέροχο ονειρεμένο παραμύθι.

Το Κολμάρ (Colmar) είναι μια πόλη περίπου 130.000 κατοίκων, στο διαμέρισμα του Άνω Ρήνου της περιφέρειας της Αλσατίας στη βορειοανατολική Γαλλία. Είναι τοποθετημένο κοντά στο Στρασβούργο ( 65 χλμ), στα σύνορα με Γερμανία και Ελβετία. Η πόλη αποτελεί την «πρωτεύουσα” των Αλσατικών κρασιών , ενώ υπάρχει έντονη βιομηχανική δραστηριότητα και φυσικά πολλοί τουρίστες, αφού είναι γραφικό και πανέμορφο, χειμώνα ή καλοκαίρι!

Τους θερινούς μήνες μπορείτε να κάνετε περιπάτους στα στενά της πόλης ανάμεσα στα παραδοσιακά Αλσατικά κτίρια ή ρομαντικές βαρκάδες στη «Μικρή Βενετία”, δηλαδή το κανάλι του ποταμού Λάουχ , που διέρχεται μέσα από την πόλη, ενώ τα ανθισμένα λουλούδια δημιουργούν παντού ένα εκπληκτικό σκηνικό.

Αν έχετε χρόνο και διάθεση, επιπλέον μπορείτε να επισκεφτείτε το Μουσείο Unterlinden ένα πρώην μοναστήρι του Τάγματος των Δομινικανών, το Μουσείο Μπαρτολντί (Musée Bartholdi), τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου, αλλά και το Ναό των Δομινικανών (Δεν αποτελεί πλέον ναό σε λειτουργία, αλλά απλό αξιοθέατο), την Οικία Πφίστερ, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Εθνογραφίας (Musée d’histoire naturelle et d’ethnographie) και το Μουσείο δημοτικών εργοστασίων (Musée des usines municipales), με Βιομηχανικά και τεχνολογικά εκθέματα στο χώρο ενός παλαιού εργοστασίου. Κοντινά αεροδρόμια για την πρόσβασή σας στο Κολμάρ, είναι αυτά της Βασιλείας και της Στουτγάρδης.
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.