Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Παζαρτζικλής: "Η κρίση των πολιτών θα κάνει το Κιλκίς να εξέλθει από την αφάνεια και την αναξιοκρατία"

Δήλωση του δημοτικού συμβούλου Λάζαρου Παζαρτζικλή, αναφορικά με την απάντηση της Προέδρου της ΚΔΕΚ για το ζήτημα των μετακινήσεων υπαλλήλων της Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς (Δείτε ΕΔΩ)
Χαιρετίζω την απόφαση της Προέδρου της ΚΔΕΚ να απαντήσει στα ζητήματα που προσωπικώς έθεσα στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς. 

Δυστυχώς, η μη παρουσία της στα Δημοτικά Συμβούλια, παρότι προαιρετική, δε μου επιτρέπει να λάβω μια διά ζώσης απάντηση σε φλέγοντα ζητήματα του τόπου και, αναπόφευκτα, οδηγούμαστε σε μια επιστολογραφία μέσω του τοπικού τύπου. ​

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω την τοποθέτησή μου επισημαίνοντάς σας πως έργο του κάθε Δημοτικού Συμβούλου είναι να αφουγκράζεται τα ζητήματα της τοπικής κοινωνίας, να τα αναδεικνύει στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και να επιχειρεί να βρει ανάλογες διεξόδους προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος αλλά και του ίδιου του πολίτη. 

Για τους λόγους αυτούς, να σας υπενθυμίσω, πως δεν αποτελώ «προσωπικός κατήγορος» κανενός, παρά δημόσιος υπερασπιστής του κοινού συμφέροντος και των δημοτών του Κιλκίς. ​

Μετά λύπης μου, διαπίστωσα πως δεν υπήρξε καμία ενδελεχής μελέτη των σοβαρών ζητημάτων τα οποία έθιξα, μιας και στο κείμενό σας αρκεστήκατε στη συνήθη λογική σας περί «μόνιμης καταδίωξης και συνωμοσιολογίας» από πρόσωπα που αναφέρονται στις αποφάσεις και τις δράσεις σας ως Προέδρου της ΚΔΕΚ. 

​Σε μια προσπάθεια διαστρέβλωσης των λεγομένων μου, αναφερθήκατε σε ζητήματα αποδοτικότητας και ευελιξίας ενός δημοτικού οργανισμού. Οι αυθαίρετες μετακινήσεις υπαλλήλων, ωστόσο, προφανώς και δεν εξυπηρετούν ανάλογες ρεαλιστικές ανάγκες. ​

Αναφορικά με τη μετακίνηση υπαλλήλου (με την ειδικότητα του οικογενειακού βοηθού) του «Βοήθεια στο Σπίτι» Λειψυδρίου στο Ιατρείο του Κ.Α.Π.Η., να επισημάνω πως μια μετακίνηση που ξεπερνά σε διάρκεια το ένα ή τα δύο έτη, μόνο «προσωρινή» δεν μπορεί να θεωρηθεί. 

Ακολούθως, και για το λόγο ότι αναφερθήκατε στο ζήτημα της «παροχής ουσιαστικής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας», διευκρινίζω πως παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, και δη εξαιρετικώς σημαντική, παρέχει και ο οικογενειακός βοηθός και όχι αποκλειστικώς ο νοσηλευτής όπως λανθασμένα αναφέρατε. 

Με δεδομένο ότι φροντίζω να ενημερώνομαι προσωπικώς για τα θέματα κοινωνικής πολιτικής του Δήμου και όχι από «πληροφοριοδότες» όπως ατυχώς υπαινίσσεστε, στη δομή Λειψυδρίου, από όπου απουσιάζει η κοινωνική λειτουργός με άδεια λοχείας, μετακινήσατε την οικογενειακή βοηθό στο Ιατρείο και έπειτα, προχωρήσατε σε αλλεπάλληλες αυθαίρετες τοποθετήσεις εργαζομένων βασισμένες σε «ειδικές προτιμήσεις» και όχι ουσιαστικώς σε ρεαλιστικές ανάγκες. 

Και σε ό,τι αφορά τη «σύμφωνη γνώμη» των εργαζομένων για τις όποιες μετακινήσεις, αφήνω την τοπική κοινωνία του Κιλκίς να αξιολογήσει τα γραφόμενά σας. ​

Για το ζήτημα της μετακίνησης του κοινωνικού λειτουργού της περιοχής των Κρουσίων στα γραφεία της ΚΔΕΚ, θα επανέλθω στο ζήτημα της εργασιακής και επαγγελματικής αρμοδιότητας: Εξ όσων γνωρίζω, έργο του κοινωνικού λειτουργού του «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι η κατ’ οίκον κοινωνική έρευνα, έργο εξαίρετο αλλά και με αρκετές δυσκολίες στην εκτέλεσή του (π.χ. επισκέψεις σε σπίτια με ζητήματα υγιεινής και καθαριότητας) που σε καμία περίπτωση δεν αντιπαραβάλλεται με το εργασιακό αντικείμενο ενός διοικητικού υπαλλήλου. 

Σχετικά με την «περιοδικότητα» απασχόλησής του, οι 2-3 φορές εβδομαδιαίως στα γραφεία της ΚΔΕΚ καθιστούν μάλλον επιτακτική την ανάληψη του αντικειμένου από ένα μόνιμο υπάλληλο (ή υπάλληλο προερχόμενο από προκηρυσσόμενη θέση), στο πλαίσιο της εσωτερικής μετακίνησης για λόγους αποδοτικότητας του δημοσίου, επιχείρημα το οποίο, άλλωστε, και εσείς, προσωπικώς, επικαλεστήκατε. ​

Τέλος, σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη», το οποίο υλοποιείται από το Δήμο του Κιλκίς, είμαι απολύτως ενήμερος για την απρόσκοπτη λειτουργία του, καθώς τελεί υπό την εποπτεία του Δημοτικού Συμβουλίου και όλες οι σχετικές αποφάσεις (αρμοδιότητας υπαλλήλων, προϋπολογισμού κτλ) λαμβάνονται από αντίστοιχες συνεδριάσεις του. 

Κα. Πρόεδρε, ​η Διοίκηση ενός οργανισμού κοινωφελούς χαρακτήρα αποτελεί ένα έργο με επιβαρυμένες ευθύνες, το οποίο οφείλουμε, ως δημόσιοι λειτουργοί, να εκτελούμε με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αξιοκρατία. 

Τιμώ, σέβομαι και συγχαίρω το έργο των υπαλλήλων της ΚΔΕΚ. Άλλωστε, έχω πραγματοποιήσει δεκάδες τοποθετήσεις, σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για πλείστα ζητήματα, όπως αυτά των καθυστερήσεων πληρωμών, της έγκρισης συγκεκριμένου και σταθερού κονδυλίου για τις αμοιβές των εργαζομένων από τον ίδιο το Δήμο, στις οποίες σας καλώ να ανατρέξετε προτού καν αξιολογήσετε το έργο μου ως Δημοτικού Συμβούλου. ​ ​

Να είστε βέβαιη, πως η κρίση των πολιτών θα κάνει αυτήν την πόλη να εξέλθει από την αφάνεια και την αναξιοκρατία και θα τα φέρει όλα στο φως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.