ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ

Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018

Εκδήλωση με θέμα “Ισότητα των φύλων στο χώρο της υγείας”

Δελτίο τύπου Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας
Κατόπιν πρόσκλησης της Διοίκησης του νοσοκομείου “Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ε.Ε.Σ.”, το ΚΕΘΙ συμμετείχε με εισήγηση σε εκδήλωση με θέμα “Ισότητα των φύλων στο χώρο της υγείας”. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 28/6/2018, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων, ανδρών και γυναικών. 

Ως στόχο είχε τη γνωριμία των δύο φορέων και τη δημιουργία ενός πλαίσιου συνεργασίας για την ανάληψη δράσεων, που θα συμβάλλουν στην προώθηση της ισότητας των φύλων στο χώρου του Νοσοκομείου, εστιάζοντας κυρίως στην εκπαίδευση και την επιμόρφωση για τα δικαιώματα των γυναικών και την καταπολέμηση των έμφυλων διακρίσεων, αλλά και στη συμβουλευτική των εργαζομένων με την οπτική του φύλου. 

Οι δύο φορείς συμφώνησαν να ξεκινήσουν ένα τρίμηνο πιλοτικό πρόγραμμα συμβουλευτικής, με ομαδικές και ατομικές συνδρίες των εργαζομένων με τα στελέχη του ΚΕΘΙ με απώτερο στόχο την εφαρμογή του προγράμματος αυτού και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Γεωργόπουλος Ευθύμιος, ο Αναπληρωτής Διοικητής, Θεοδώρου Βασίλης και η Πρόεδρος του ΚΕΘΙ, Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Την εισήγηση πραγματοποίησε το στέλεχος του ΚΕΘΙ, Ειρήνη Μάρη, ψυχολόγος, ειδική σε θέματα συμβουλευτικής με την οπτική του φύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου