Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Γεωργαντάς: «Να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των επιχειρήσεων που δεν τηρούν το Ισοζύγιο Γάλακτος»

Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά
Η Διοίκηση του ΕΛΓΟ Δήμητρα ανακοίνωσε τις αποφάσεις της για την βεβαίωση (19 περιπτώσεις) και την επιβολή προστίμων (41 περιπτώσεις) σε επιχειρήσεις παραγωγής, μεταποίησης, τυποποίησης, διακίνησης και εμπορίας γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, οι οποίες για τα έτη 2016 και 2017 καθυστέρησαν ή δεν υπέβαλαν καθόλου την «μηνιαία δήλωση ισοζυγίου γάλακτος». 

Επίσης 24 επιχειρήσεις για το 2017 δεν δήλωσαν, ως όφειλαν, τα στοιχεία εισκομίσεων αγελαδινού, πρόβειου και γίδινου γάλακτος.

Επιβεβαιώνονται πλήρως οι καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας προς τον αρμόδιο Υπουργό ότι οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν προχωρούσαν, ως όφειλαν, άμεσα στην διακρίβωση και βεβαίωση όλων των σχετικών παραβάσεων. 

Η κατάρρευση των τιμών γάλακτος οφείλεται κατά βάση στην παντελή έλλειψη ελέγχων στην αγορά γάλακτος και κρέατος και στην αδικαιολόγητη καθυστέρηση των κυρώσεων που προβλέπονται. Είναι εξωφρενικό ότι 24 από τις επιχειρήσεις δεν έχουν δηλώσει ούτε ένα λίτρο γάλα.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αδιαφόρησε πλήρως στις δραματικές εκκλήσεις των κτηνοτρόφων οι οποίοι για πρώτη φορά στην ιστορία τους έχουν γίνει αντικείμενο πραγματικής εκμετάλλευσης λόγω της ανυπαρξίας του κράτους.

Η Κυβέρνηση οφείλει απέναντι στους κτηνοτρόφους αλλά και τους καταναλωτές να πράξει σήμερα, ως ελάχιστη απόδειξη της πραγματικής βούλησης της για την πάταξη αυτού του φαινομένου, να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα όλων των επιχειρήσεων, οι οποίοι κατά σύστημα παραβιάζουν τη σχετική νομοθεσία και δεν υποβάλλουν τις μηνιαίες δηλώσεις ισοζυγίου γάλακτος.

Ο Έλληνας καταναλωτής δικαιούται να ξέρει ποιά επιχείρηση δεν τηρεί τη σχετική νομοθεσία και το γάλα που χρησιμοποιεί είναι « άγνωστης προέλευσης». Αναμένουμε άμεσα τις ενέργειες του Υπουργού καθώς η συνέχιση αυτής της κατάστασης δημιουργεί τεράστιες ευθύνες σε κάθε αρμόδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.