Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Τι λένε Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Κίνημα Αλλαγής και ΝΟΔΕ Κιλκίς για για την επιβολή πειθαρχικής ποινής στον Αχιλλέα Καλεμκερίδη

Ανακοίνωση Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την
καταγγελία της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. καθώς και την ομόφωνη απόφαση του Σωματείου
Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, καταγγέλλει την ενέργεια του
Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς να προχωρήσει σε πειθαρχική
δίωξη του Γενικού Γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων και στην τιμωρία
του με στέρηση του μισθού του για 15 ημέρες.

Ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου, στο πλαίσιο των συνδικαλιστικών
του αρμοδιοτήτων, έπραξε το αυτονόητο. Προσπαθώντας να συμβάλλει στην
επίλυση προβλήματος με το Ε.Κ.Α.Β. και τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στη
διακομιδή των ασθενών, που φτάνουν μέχρι και 48 ώρες – σύμφωνα με την
ανακοίνωση του Σωματείου – επικοινώνησε με τη Διευθύντρια του Ε.Κ.Α.Β.
Θεσσαλονίκης, προκειμένου να βοηθήσει στην ταχύτερη διευθέτηση του
προβλήματος, και όχι να την εκφοβίσει ή να την απειλήσει, όπως η ίδια
ισχυρίζεται.

Είναι πράγματι αδιανόητο.

Αντί ο Διοικητής του Νοσοκομείου να
ασχοληθεί με το πρόβλημα των απαράδεκτων καθυστερήσεων που ταλαιπωρούν
τους ασθενείς, τιμωρεί τον Γενικό Γραμματέα, επειδή ενδιαφέρθηκε για την
άμεση επίλυση του ζητήματος.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την πολιτική ηγεσία του
Υπουργείου Υγείας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την
ανάκληση της πειθαρχικής ποινής που επιβλήθηκε στον Γενικό Γραμματέα
του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, διαφυλάσσοντας
τα συνδικαλιστικά δικαιώματα που ο Ν.1264/82 κατοχυρώνει.

Σε διαφορετική περίπτωση δηλώνουμε πως θα αντιδράσουμε δυναμικά και θα στηρίξουμε με όλους τους τρόπους τον συνάδελφο, από τη δίωξη που υφίσταται για καθαρά συνδικαλιστικούς λόγους.

Ανακοίνωση του Δικτύου Εργαζομένων Δημοσίου Τομέα του Κινήματος Αλλαγής
"Οι πειθαρχικές διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών φαίνεται πως είναι η νέα τακτική της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα και στους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Ούτε δύο βδομάδες δεν πέρασαν από την αυθαίρετη πειθαρχική δίωξη σε βάρος εργαζόμενου στην Υπηρεσία Ασύλου και, όπως καταγγέλλει επίσημα η ΠΟΕΔΗΝ, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς θεώρησε ότι η πρέπουσα αντίδραση απέναντι σε παρέμβαση αιρετού εκπροσώπου των εργαζομένων είναι η στέρηση μισθού για 15 μέρες. Και αυτό διότι ο Αχιλλέας Καλεμκερίδης, Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κιλκίς, έκανε ένα τηλεφώνημα στην Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, προκειμένου να βρεθεί λύση στην πολύωρη αναμονή στην ορθοπεδική κλινική του Νοσοκομείου Κιλκίς για διακομιδή μιας 92χρονης ασθενούς.

Υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα:

Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα, κατακτημένα με πολύχρονους αιματηρούς αγώνες.

Η κοινωνία μας, με τα τόσα προβλήματα, θα διατηρήσει την συνοχή της και θα τα υπερκεράσει μόνο βασισμένη σε αρχές και αξίες, στην ίδια την δημοκρατική της δομή και οργάνωση.

Τα προβλήματα λύνονται με διάλογο, όχι με διώξεις.

Αυτά τα αυτονόητα υπερασπιζόμαστε, στηρίζοντας τον αγώνα και την ελεύθερη έκφραση των εργαζομένων, ιδίως δε όσους διώκονται για την δράση τους".

Ανακοίνωση ΝΟ.Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας νομού Κιλκίς
Με αφορμή τη δίωξη ενός εργαζομένου στο Νοσοκομείο ο οποίος ήθελε απλώς να κάνει τη δουλειά του και να εξυπηρετήσει τον απλό φορολογούμενο πολίτη.

Η υπόθεση είναι γνωστή πια σε όλη την κοινωνία. Ο λόγος για την τιμωρία με στέρηση μισθού επί δεκαπενθήμερο στον εργαζόμενο του Νοσοκομείου Κιλκίς Αχιλλέα Καλεμκερίδη από τον Διοικητή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συγνώμη, του Νοσοκομείου Κιλκίς κ. Ρεβενάκη επειδή άκουσον άκουσον τόλμησε να καλέσει με το τηλέφωνο του την Διευθύντρια του ΕΚΑΒ για την επίλυση ενός υπηρεσιακού θέματος.

Eίναι με κάθε επιείκεια ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ANHKOYΣΤΗ η τιμωρητική απόφαση που έλαβε η Διοίκηση Ρεβενάκη κατά ενός εργαζομένου που τόλμησε (στην εποχή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απαγορεύεται ως φαίνεται) να προσπαθήσει να επιλύσει το πρόβλημα μιας ασθενούς για να λάβει το εξιτήριο της και να πάει στο σπίτι της.

Όπως αποδεικνύεται από τις ενέργειες αυτές οι "κυβερνώντες" του Νοσοκομείου Κιλκίς αντί να εργάζονται προς την επίλυση των σοβαρότατων θεμάτων που καθημερινά έχουν να αντιπαλέψουν οι "ηρωικοί" εργαζόμενοι (ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στους οποίους αξίζουν συγχαρητήρια) του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης μας, ενδιαφέρονται μόνο για την εικόνα τους και για την άσκηση κριτικής στους πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης (θιάσου) των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Είχαμε προ ολίγων ημερών μόλις ως ΝΟΔΕ ΝΔ Κιλκίς με ανακοίνωση μας επισημάνει τα όσα ιλαροτραγικά λαμβάνουν χώρα στο άλλοτε "στολίδι" της Βορείου Ελλάδος, Νοσοκομείο Κιλκίς για τις υπηρεσίες που κάποτε προσέφερε (και συνεχίζει να προσπαθεί έστω και κάτω από πολύ δύσκολες και σκληρές συνθήκες σήμερα το προσωπικό –ιατροί και νοσηλευτές μόνο τονίζουμε χάριν στο φιλότιμο τους-) και την παντελή ανικανότητα, σε θέματα που αφορούν στο Νοσοκομείο, του νυν Διοικητή του κ. Θ. Ρεβενάκη.

Και είχαμε τονίσει για να μην κατηγορηθούμε κιόλας για έλλειψη αντικειμενικότητας την πασιφανή διαφορά της προηγούμενης διοικήτριας, της οποίας διάδοχος είναι (ο κ. Ρεβενάκης), στην άσκηση των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων που απορρέουν από τη θέση της διοίκησης ενός νοσηλευτικού ιδρύματος και στις προσπάθειες της Κας Βλάχου να λειτουργήσει σε ικανοποιητικό βαθμό το πολύπαθο Νοσοκομείο μας.

Σήμερα με τις ακατανόητες γνωστές αποφάσεις του ο άριστος ΜΟΝΟ στον χειρισμό των πλήκτρων της τεχνολογίας κ. Θ. Ρεβενάκης μας επιβεβαιώνει πλήρως και δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Απλώς με όσα πράττει ολοένα και περισσότερο μοιάζει και τείνει να ξεπεράσει το είδωλο του και πολιτικό του σύντροφο τον Αναπληρωτή Υπουργό Yγείας Παύλο Πολάκη.

Επιβεβαιώνοντας τη φράση ότι ο μαθητής (Θ. Ρεβενάκης) ξεπέρασε τον δάσκαλο (Π. Πολάκης) σε ανικανότητα και αποτυχία στα καθήκοντα τους. Και την Υγεία να ζητά την "γιατρειά" της τόσο στο Κιλκίς όσο και στην χώρα γενικότερα.

Αιδώς Αργείοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.