Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Video από την παρουσίαση του βιβλίου "Ο Αρμαγεδδών του Εμφυλίου - Κιλκίς 4 Νοεμβρίου 1944"


Το νέο του βιβλίο ''Ο Αρμαγγεδών του Εμφυλίου, Κιλκίς 4 Νοεμβρίου 1944 παρουσίασε την Κυριακή 3 Ιουνίου ο Κιλκισιώτης δρ. Σωτήρης Χρυσάφης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Στις αιτίες που οδήγησαν στον εμφύλιο πόλεμο, πρώιμο επεισόδιο του οποίου ήταν και η αιματηρή μάχη του Κιλκίς, αναφέρθηκε ο καθηγητής Θεολογίας του Α.Π.Θ. Κώστας Χρήστου ενώ στη συνέχεια ο πολιτικός επιστήμονας Χρήστος Σπίγκος εστίασε στη μετακατοχική περίοδο όπως τη βίωσαν στην Ευρώπη. 


Ο πρώην υπουργός Κώστας Κιλτίδης περιέγραψε γλαφυρά την ταραγμένη περίοδο που σηματοδότησε τον εμφύλιο ενώ έκανε σαφείς αναφορές στο βιβλίο. Για το πόνημά του μίλησε τέλος ο ίδιος ο συγγραφέας υπογραμμίζοντας ότι οι νεότερες γενιές οφείλουν να γνωρίζουν την ιστορία του τόπου.

Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος – πολιτική επιστήμονας Μαίρη Τσοτσάκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.