Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

O 17αρης, ο Λαμπρακης, ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα παραμύθια

Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Αυτό που οι Συριζαίοι δεν θέλουν τα 17χρονα να ζουν στην ιστορική άγνοια με ξεπερνά. Γιατί εγώ συμφωνώ πως ο Λαμπράκης είναι ένα από τα πλέον σημαντικά κεφάλαια της ιστορίας μας. Είναι κατά τη γνώμη μου η πλέον φωτεινή θυσία της μετεμφυλιακής Ελλάδας που μας δίδαξε πως ο ήρωας ειναι πάνω από κομματικές ταυτότητες και παρατάξεις.


Και μόνο όμως που τον πιάνουν Συριζαίοι στο στόμα τους ύβρις είναι. Γιατί δικαίωμα να επικαλείται τις ιστορικές μνήμες έχει όποιος τις τιμά και με τις πολιτικές και με τη στάση της ζωής του.

Κι εφόσον μία από τις προσφιλείς τους τακτικές είναι να γεμίζουν ενοχικά σύνδρομα όποιον αγαπά την πατρίδα ταυτίζοντας έτσι τη φιλοπατρία με την πατριδοκαπηλεία είναι ώρα και εμείς να συνειδητοποιήσουμε πως όλο αυτό το πολιτικά ανεύθυνο ανομοιογενές παρεάκι κατηγορείται για Αριστεροκαπηλεία.


Διότι κρύφτηκε πίσω από μία ιδεολογία σπιλώνοντας την και καθιστώντας την στις επόμενες γενιές πολιτικά ανυπόληπτη.

Γιατί και η ιδεολογική σύγχυση ιστορική άγνοια μπορεί να χαρακτηριστεί. Όταν οι έφηβοι οι αυριανοί Έλληνες πολίτες ταυτίσουν την Αριστερά μ' ένα ετερόκλητο τσούρμο εντεταλμένο να κάνει όση βρώμικη δουλειά δίσταζαν να κάνουν οι μνημονιακές υποτίθεται προηγούμενες κυβερνήσεις μ' ένα κόμμα που πετσοκόβει συντάξεις για να της βγουν τα πλεονάσματα μ' ένα κόμμα που το κοινωνικό του πρόσωπο εξαντλείται μόνο στους λάθρο στους gay και στους τρανς μ' ένα κόμμα που ξεπουλά στα ξένα funds την πρώτη κατοικία, τότε  κι ο Συριζα κατηγορείται για ιδεολογική σύγχυση, διότι ταυτίζει την Αριστερά μ έναν κατευθυνόμενο ιδεολογικό αχταρμά που ισοπεδώνει τα πάντα προκειμένου να εξακολουθήσει να υπάρχει παρατείνοντας όσο πιο πολύ μπορεί την παραμονή του στις καρέκλες.

Όταν λοιπόν μια παράταξη που αυτοαποκαλείται Αριστερή έχει ήδη αυτό το ιστορικό πολιτικών πεπραγμένων, δεν δικαιούται δια να ομιλεί, ούτε και να πιάνει στο στόμα της τέτοιες θυσίες προς άγραν σταυρών και in memoriam της όποιας Αριστερής υστεροφημίας στηρίζεται μόνο σε ανιδιοτελείς θυσίες του παρελθόντος.

Γιατί αυτό είναι απείρως χειρότερο από τη λεκτική αστοχία του Μητσοτάκη, κι έχει τη σκοπιμότητα του να αποκτήσει έστω και έτσι το ιδεολογικό πλεονέκτημα στους μπερδεμένους ψηφοφόρους.

Κι αυτό είναι υποκρισία μέγιστη και καιροσκοπισμός, που όμως τους απογύμνωσε σε όλο τους το μεγαλείο, γιατί ο κόσμος πλέον ξέρει πως ο Σύριζα του σήμερα, ουδεμία σχέση έχει με το ιδεολογικό ανάστημα ηρώων σαν τον Λαμπράκη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.