Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Ομιλία δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Ομιλία δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία
"Αυτός ο κόσμος, ο μικρός ο μέγας", αυτό το πλήθος των ενεργών πολιτών από την πόλη και τα χωριά μας βγήκε στους δρόμους και δίνει το δυναμικό παρών του, στέλνοντας από εδώ, από την πλατεία Ειρήνης, ένα σαφές ένα ξεκάθαρο μήνυμα.


Ότι οι πολίτες του Δήμου Κιλκίς βροντοφωνάζουν το δικό τους ΟΧΙ στη χρήση του όρου Μακεδονία από τη γείτονα χώρα.

Ότι οι πολίτες υπερασπίζονται την ελληνική ιστορία και δεν επιτρέπουν σε κανέναν την παραχάραξη και το σφετερισμό της.

Αγαπητές δημότισσες, αγαπητοί δημότες
Σήμερα παραδέρνουμε στο πέλαγος της αβεβαιότητας και της έλλειψης αντικειμενικής ενημέρωσης για όσα διαδραματίζονται στο Σκοπιανό.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους βόρειους γείτονες για το όνομα της χώρας τους αλλά κανείς δε γνωρίζει την ουσία της διαβούλευσης.

Τα κόμματα αλληθωρίζουν και ανάλογα με τα συμφέροντά τους καλλιεργούν κλίμα πόλωσης, στοχεύοντας στις επόμενες εκλογές. Κάποιοι άλλοι προσπαθούν να χτίσουν πολιτικές καριέρες πάνω στα εθνικά μας ζητήματα.

Ο λαός όμως δεν πρέπει να διχαστεί.

Αρκετά! Έχουμε πληρώσει με πολύ σκληρό τίμημα το διχασμό και τη διαίρεση.

Εμείς ως Δήμος, ως Δημοτική Αρχή είμαστε όλοι εδώ για να υποστηρίξουμε τη σημερινή συγκέντρωση. Δεν κατευθυνόμαστε και δεν καθοδηγούμαστε από κανένα.

Είμαστε εδώ για να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε.

Και για να ενώσουμε οφείλουμε να είμαστε σωστά ενημερωμένοι για όλα όσα συμβαίνουν. Να εφοδιαστούμε με γνώση και με επιχειρήματα.

Για το σκοπό αυτό θεωρήσαμε χρήσιμο να προσκαλέσουμε έναν βαθύ γνώστη της ιστορίας έναν Πανεπιστημιακό, το Διεθνολόγο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου να μας αναλύσει τεκμηριωμένα και αξιόπιστα τις νομικές πτυχές του ονοματολογικού που αποτελεί και το μεγάλο αγκάθι για τις σχέσεις της πατρίδας μας με τη γειτονική χώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.