Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Συνάντηση εργασίας για το ΤΕΙ Κιλκίς

Δελτίο τύπου δήμου Κιλκίς 
Τη θέση ότι ο Δήμος Κιλκίς υποστηρίζει αταλάντευτα την αναβάθμιση του ΤΕΙ Σχεδίασης και Τεχνολογίας Ένδυσης σε πανεπιστημιακή σχολή εξέφρασε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης σε ευρεία συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Ιουνίου μετά από αίτημα του Αντιπροέδρου του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να ενημερώσει τους τοπικούς φορείς για τη νέα εκπαιδευτική δομή των Κέντρων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Κ.Ε.Ε.) που έχει ψηφιστεί με το Ν.4485/17 για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γεώργιος Στάμου, με την ιδιότητά του ως ορισθέντος μέλους επιτροπής του υπ. Παιδείας σχετικά με τη διερεύνηση της δυνατότητας συγχώνευση των ΤΕΙ της βόρειας Ελλάδας γνωστοποίησε ότι μία ημέρα νωρίτερα (Παρασκευή 1η Ιουνίου) τα ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης ήρθαν σε συμφωνία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 

Η συμφωνία προβλέπει την εκπαιδευτική αναβάθμιση των ΤΕΙ Σερρών και Καβάλας, τα οποία θα μετεξελιχθούν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, χωρίς όμως τη συμπερίληψη του ΤΕΙ Κιλκίς. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κ. Στάμου το ΤΕΙ Κιλκίς δε θεωρείται βιώσιμο καθώς οι ετήσιες λειτουργικές δαπάνες του είναι πολύ υψηλές (1εκατ ευρώ) και επιπλέον στερείται μόνιμες θέσεις καθηγητών ΔΕΠ. 

Ο Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πρότεινε εναλλακτικά τη λειτουργία Κέντρων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Κιλκίς με τέσσερις νέες ειδικότητες που θα προκύψουν από τις τοπικές ανάγκες της αγοράς. 

Προσέθεσε ότι η οργάνωση διετών προγραμμάτων σπουδών των Κ.Ε.Ε. που απευθύνονται αποκλειστικά σε αποφοίτους του ΕΠΑΛ θα τους δώσει τη δυνατότητα να εισαχθούν σε πανεπιστημιακές σχολές.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς εξέφρασε την αντίθεσή του στη σχεδιαζόμενη εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που καταργεί επί της ουσίας το ΤΕΙ Κιλκίς. Τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας του ΤΕΙ ως σχολής με δύο επιπλέον τμήματα ενώ συμπλήρωσε ότι μόνο με αυτή την προϋπόθεση θα μπορούσαν να αναπτυχθούν μελλοντικά και τα Κ.Ε.Ε. εφόσον προσφέρονται οι χώροι του ΤΕΙ.

Ο βουλευτής Γιώργος Γεωργαντάς αναφέρθηκε στην απόφαση του μητρικού ΤΕΙ το 2016 σχετικά με την προσθήκη τμημάτων γραφιστικής και διακόσμησης εσωτερικών χώρων στο ΤΕΙ Κιλκίς. 

Υπενθύμισε τη δέσμευση του Κιλκισιακής καταγωγής υφ. Εξωτερικών Ι. Αμανατίδη για τη λειτουργία δεύτερου τμήματος πριν από λίγους μήνες ενώ ζήτησε να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για τη σύσταση πανεπιστημιακής σχολής. Την άποψη ότι θα πρέπει να οργανωθεί δεύτερο τμήμα στο ΤΕΙ και να λειτουργήσουν στις εγκαταστάσεις του παράλληλα Κ.Ε.Ε εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης.

Τον προβληματισμό τους για τη διαφαινόμενη υποβάθμιση του ΤΕΙ Κιλκίς κατέθεσαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Ιωάννα Ρούσσου και Ιωάννης Φαχουρίδης. Στην ενημερωτική συνάντηση εργασίας συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν επίσης οι κ.κ. Μαρία Καλογερίδου (ΕΒΕ) Γκότσικας (Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κιλκίς) Αναστάσιος Κεσίδης (Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ) Μηνάς Παπαδόπουλος (ΝΟΔΕ ΝΔ) Θεόδωρος Αθανασιάδης (ΚΚΕ) Ελισάβετ Γεωργιάδου, Νίκος Τατίδης (ΑΝΕΛ).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.