Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Εμποροπανήγυρη Κιλκίς: Ναι, Όχι ή Αλλού;


Της Πάολας Χαραλαμπίδου
Τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε ό,τι αφορά την υγιεινή και την ασφάλειά τους, κατά τη διάρκεια της ετήσιας εμποροπανήγυρης του Κιλκίς, εξέθεσαν για 2η συνεχή χρονιά στο δημοτικό συμβούλιο, κάτοικοι της περιοχής της Γ. Καπέτα.


Μάλιστα, για την ταλαιπωρία και τις δυσάρεστες επιπτώσεις που επιφέρει στην καθημερινότητά τους, στην ψυχική αλλά και σωματική τους υγεία, 130 διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι έχουν υπογράψει και κοινοποιήσει σχετική καταγγελία προς την Εισαγγελία Κιλκίς.

Στο εν λόγω έγγραφο, στο οποίο ζητούν την απομάκρυνση της διοργάνωσης από την περιοχή τους, κάνουν λόγο για βεβαιωμένες υγειονομικές παραβάσεις, για καταπάτηση των ιδιοκτησιών τους από ανεύθυνους εκθέτες, μέχρι και για συμπλοκές μεταξύ δημοτών-εκθετών.

Τις διαμαρτυρίες τους, όπως θα δείτε και στο video, συμμερίζονται οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, Παύλος Τονικίδης, Ιωάννα Ρούσσου και Γιάννης Φαχουρίδης, καθώς επίσης και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Βαφειάδης. Όλοι ανεξαιρέτως αναφέρονται στα σημάδια παρακμής που παρουσιάζει ο ιστορικός αυτός θεσμός της πόλης και επισημαίνουν την ανάγκη αναδιοργάνωσης-αναβάθμισής του.

Από την πλευρά του, ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς τονίζει ότι εφόσον δεν υπάρχει αντιπρόταση, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει ο χώρος διεξαγωγής της Εμποροπανήγυρης, καθώς σε αυτόν εξυπηρετούνται τόσο οι κάτοικοι όσο και ο εμπορικός κόσμος.

Μετά το θόρυβο πάντως, που προκλήθηκε από την αντίδραση των κατοίκων, η δημοτική αρχή Κιλκίς, όπως ανακοίνωσε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μάκης Πεντζερετζής, σκοπεύει να προβεί στις ακόλουθες αλλαγές: Στις οδούς Στρωμνίτσης, Κύπρου, Μεσημβρίας δεν θα αναπτυχθούν καθόλου εκθέτες. 


Οι δρόμοι αυτοί θα μείνουν ελεύθεροι για οχήματα άμεσης ανάγκης. Επίσης, οι εκθέτες χαλιών που ως συνήθως εξέθεταν στην οδό Στρωμνίτσης (έναντι του 4ου Δημοτικού) υπάρχει η σκέψη να μεταφερθούν στην οδό Παπαθεοφίλου, στο δρόμο πίσω από το Δημαρχείο Κιλκίς.

Το τι μέλλει γενέσθαι, καθώς και το ποιες τελικά αλλαγές θα προωθηθούν από την δημοτική αρχή Κιλκίς, θα εξαρτηθεί φυσικά και από την Εισαγγελία Κιλκίς.

➤Μας ικανοποιεί τελικά η εικόνα και το περιεχόμενο της Εμποροπανήγυρης του Κιλκίς;


Μας αξίζει ως δημότες;

Ταιριάζει με την αισθητική μας;

Μας βολεύει ο χώρος διεξαγωγής της σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, στο κέντρο της πόλης, αρκεί να μην πραγματοποιείται κάτω ακριβώς από το σπίτι μας;

Μας αρκεί να συγκρινόμαστε με άλλες, αντίστοιχου περιεχομένου διοργανώσεις ανά την Ελλάδα και να διατεινόμαστε ότι είμαστε στις πρώτες θέσεις; Ή επιθυμούμε να εργαστούμε από κοινού για την αναβάθμισή της, με σύγχρονους όρους, σε οργανωμένες εγκαταστάσεις και υποδομές, με προτεραιότητα στα τοπικά προϊόντα;

Μας ενδιαφέρει εν τέλει να δημιουργήσουμε-υποστηρίξουμε μια μεγάλη διοργάνωση που θα λειτουργεί ως παράδειγμα προς μίμηση για άλλους;

Ερωτήματα, που κάποια στιγμή πρέπει να απαντηθούν σοβαρά από όλους μας: Δημότες, τοπικούς φορείς και Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.