Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

"Μας αρέσει ο τύπος σου... σε περιμένουμε"

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Γιορτή αιμοδοσίας στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 και από τις 9 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τέχνης σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς, το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, το Τμήμα Αιμοδοσίας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς διοργανώνει την γιορτή Αιμοδοσίας, όπου πέρα από τη βασική αρχή της εκδήλωσης “Δίνουμε αίμα-Δίνουμε ζωή” θα παρουσιασθούν θεατρικά και χορευτικά δρώμενα, γαστρονομικοί διαγωνισμοί ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει και μικρή έκθεση αγιογραφίας.

Έτσι παραβρισκόμενοι και αιμοδότες θα μοιρασθούμε καλλιτεχνικές εμπειρίες και θα διασκεδάσουμε προσφέροντας.

Άλλοι προσφέροντας το ύψιστο αγαθό ζωής, το αίμα τους, και άλλοι προσφέροντας τα γλυκά, τις πίτες και τα εδέσματα τους και άλλοι στηρίζοντας όλους τους υπόλοιπους με την παρουσίας τους.

Οι απαραίτητες προϋποθέσεις κατά την προσέλευση στην αιμοδοσία του Εθελοντή αιμοδότη μην ξεχνάτε ότι είναι:

1. Να αισθάνεστε καλά

2. Να είστε ξεκούραστοι

3. Να έχετε κοιμηθεί την προηγούμενη ημέρα 6-7 ώρες τουλάχιστον.

* Υπενθυμίζουμε ότι τρώμε ένα ελαφρύ γεύμα 3 ώρες πριν.

* Δεν πίνουμε αλκοόλ την προηγούμενη ημέρα

* Δεν παίρνουμε ασπιρίνες εκτός και αν είναι απαραίτητο, οπότε δεν Αιμοδοτούμε.

* Δηλώνουμε στο Γιατρό αιμοδοσίας ποια φάρμακα παίρνουμε.

* Έχουμε μαζί μας Ταυτότητα ή θυμόμαστε τον Αριθμό Ταυτότητας.

Η διαδικασία της αιμοδοσίας θα πλαισιωθεί από ποικίλες πολιτιστικές δράσεις και συγκεκριμένα:

- Θεατρικό δρώμενο με τίτλο “Έλα στη θέση μου” από τα μέλη της Θεατρικής Σκηνής της ΤΕΧΝΗΣ Φωκίωνα Παπαδόπουλο, Χάρη Ισαακίδη, Ιωάννα Τσουβελεκίδου και την σκηνοθετική επιμέλεια και ερμηνεία της Ηρωδής Γκρέκα.

Το δρώμενο αφορά σε προσωπικές ιστορίες με αφήγηση και δραματοποίηση και η διάρκεια του θάναι περίπου 30 λεπτά (η παρουσίαση του δρώμενου θα επαναλαμβάνεται στη διάρκεια της γιορτής).

-Παράσταση χορού με τίτλο "Χορεύοντας για αυτούς που δίνουν ζωή"
Μια παρουσίαση Retro χορού των δεκαετιών '30 και '40 από την Ομάδα χορού Swing της ΤΕΧΝΗΣ, με την καθοδήγηση του χορευτή και δασκάλου χορού Ηλία Καλπάκα και της χορεύτριας Σουζάνας Καϊλάρη.
Η διάρκεια θα είναι 45 λεπτά περίπου.

-Γαστρονομικό διαγωνισμό όπου κυρίες και κύριοι, φίλοι και μέλη της τέχνης θα μας παρουσιάσουν τις δεξιότητες τους στη ζαχαροπλαστική και μαγειρική με γευσιγνωσία εδεσμάτων που θα ...κριθούν από τον έμπειρο Σεφ Κώστα Τοπούζη.

Ο/Η νικητής/τρια της μέρας θα έχει εικαστικό δώρο-έκλπληξη.

-Μικρή έκθεση αγιογραφίας από τους εκπαιδευόμενους του τμήματος αγιογραφίας της Τέχνης υπό την καθοδήγηση του αγιογράφου Πέτρου Καλλίνου.

Σε όλα αυτά προσθέστε την καλή μας διάθεση, τη θετική μας ενέργεια και την γνήσια πρόθεση μας να περάσουμε καλά προσφέροντας.

Σας περιμένουμε όλους, αιμοδότες και μη στη γιορτή μας..

Ελάτε μαζί με τα παιδιά σας
Ελάτε με τους φίλους σας
Ελάτε με τον / την σύντροφό σας
Ελάτε για τον εθελοντισμό
Ελάτε στην αιμοδοσία

Και να θυμάστε. Η αγάπη μας στον συνάνθρωπο παίρνει πραγματική μορφή με την εθελοντική αιμοδοσία όταν προσφέρεται για τον άγνωστο πάσχοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.