Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Μια πρόταση για τις πινακίδες ονομασίας των οδών του Κιλκίς

Επιστολή π. Δημοτικού Συμβούλου Κιλκίς Γεωργίου Ηλιάδης προς τον  Δήμαρχο Κιλκίς Σισμανίδη Δημήτριο και τον  Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Κυριακίδη Δημήτριο
"Σας καταθέτω εγγράφως πρότασή μου που αφορά τις πινακίδες ονομασίας των οδών, πλατειών κλπ του Δήμου μας. Συγκεκριμένα σας προτείνω όπως σε κάθε νέα ή σε υπό αντικατάσταση πινακίδα πέρα από την φέρουσα ονομασία,να αναγράφεται με δυο – τρεις λέξεις και το χαρακτηριστικό της τιμητικής αναγνώρισης, δηλαδή:

Οδοί στο Κιλκίς
Πλάτωνος – Έλληνας Φιλόσοφος,
Μ. Αλεξάνδρου-Βασιλιάς Μακεδονίας
Π. Μελά –Μακεδονομάχος
Κ. Καραμανλή- Πρωθυπουργός Ελλάδος
Παπακυριαζή – Έλληνας Αξιωματικός
Καμπάνη – Έλληνας Αξιωματικός
Καραολή & Δημητρίου -Ήρωας της Κύπρου
Καπετάν Νικοτσάρα- Μακεδονομάχος
Σιδέρη Αριστείδη-Καθηγητής, Συγγραφέας
Καραγιαννοπούλου-Έλληνας Αξιωματικός
Μοσκώφ – Ευεργέτης
Τριανταφυλλίδου – Ευεργέτης

Η παραπάνω συμβολική και σκόπιμη κατηγοριοποίηση ξεκινά με τα πλέον αναγνωρίσιμα ονόματα και καταλήγει στα λιγότερο γνωστά.

Μέχρι και σήμερα πολλοί κάτοικοι, πόσο μάλλον οι επισκέπτες αγνοούν την ιστορικότητα των δοθέντων ονομάτων.

Όπως αντιλαμβάνεστε ύστερα από δύο - τρεις γενιές η εύλογη απορία του κατοίκου και του επισκέπτη, για το λόγο της τιμητικής αναγνώρισης, θα ενταθεί ακόμη περισσότερο.

Το παραπάνω ερέθισμα προήλθε από πρόσφατη επίσκεψή μου σε νησιώτικη μας πόλη και εκτίμησα ότι πρέπει να σας το καταθέσω."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.