Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

"Μέσι και Ρονάλντο" της ορθοπεδικής οι δικοί μας Καρανικόλας και Μαρκόπουλος

Επιστολή του Μανωλά Αριστοτέλη του Γρηγορίου 
Υποστράτηγου Ε.Α. της Ελληνικής Αστυνομίας 
κατοίκου Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής
"Υπουργέ Υγείας 
Κύριε Ξανθέ,
Από την Κυριακή 3 Ιουνίου και μέχρι την Παρασκευή 8 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, νοσηλεύτηκα στο νοσοκομείο Κιλκίς κ συγκεκριμένα στην ορθοπεδική κλινική για εγχείρηση χιαστού.

Στην ίδια κλινική νοσηλεύτηκα για τον ίδιο λόγο και τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.

Μετά λοιπόν και τη δεύτερη νοσηλεία μου, θεωρώ ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ μου, να σας μεταφέρω τις εντυπώσεις μου, οι οποίες να γνωρίζετε εκφράζουν κ τις εντυπώσεις - απόψεις των λοιπών νοσηλευομένων στην προαναφερόμενη κλινική, τις οποίες μου εξέφρασαν συζητώντας μαζί τους κατά την εκεί παραμονή μου, για να γνωρίζετε πέραν των δικών σας επιθεωρήσεων, και τις εντυπώσεις των ασθενών!

Όλοι, μα όλοι οι εργαζόμενοι, ξεκινώντας από τις τραπεζοκόμες, τις καθαρίστριες, τους νοσηλευτές-τριες αλλά και τους γιατρούς, ήταν καθημερινά ΆΨΟΓΟΙ στα καθήκοντά τους.

Τι να πρωτοαναφέρω: Την ευγένειά τους, την προθυμία εξυπηρέτησης μας, την άψογη εκτέλεση των καθηκόντων τους ή την απίστευτη υπομονή τους στις παραξενιές του κάθε ασθενή, που ο ίδιος έλεγα, αν είναι δυνατόν να συμπεριφέρονται τόσο παράλογα κάποιοι δύστροποι ασθενείς και σύσσωμο το ιατρικό προσωπικό να τους αντιμετωπίζει με ηρεμία, υπομονή και βεβαίως αποτελεσματικότητα!

Είμαι πεπεισμένος κύριε Υπουργέ ότι σίγουρα θα έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση περί αυτού, δηλαδή το πώς θα αντιμετωπίζουν πέραν των λοιπών και δύστροπους ασθενείς κ σας διαβεβαιώ, το έχουν εμπεδώσει πλήρως κ το κάνουν πράξη!

Και αναφέρομαι κύριε Υπουργέ για ένα δημόσιο νοσοκομείο κ όχι ιδιωτικό, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό!

Παρά ταύτα, επάξια να καμαρώνετε για τις προσφερόμενες υπηρεσίες, από όλο ανεξαιρέτως το προσωπικό της ορθοπεδικής του νοσοκομείου Κιλκίς.

Διερωτώμουν, ότι δεν είναι δυνατόν! Κάτι το μεμπτό θα βρω, έστω κάτι, ή θα ακούσω από κάποιον ασθενή, σε ότι αφορά το προσωπικό, ώστε να μην αναγκαστώ - υποχρεωθώ πια, να συντάξω την παρούσα επιστολή, εξωτερικεύοντας τα ψυχικά μου συναισθήματα και τις εντυπώσεις μου.

Είμαι σίγουρος, ότι πολλοί θα ήθελαν να περιγράψουν ή μπορεί και να το έχουν κάνει, την εμπειρία τους από την τυχόν επίσκεψή τους στο προαναφερόμενο νοσοκομείο ταυτιζόμενοι με τα όσα σας αναφέρω.

Σίγουρα κύριε Υπουργέ, το συγκεκριμένο νοσοκομείο υστερεί σε κτηριακές και λοιπές υποδομές, όμως σιγουρότατα και απόλυτα, υπερτερεί σε ψυχικά-ανθρώπινα αποθέματα ΌΛΩΝ των εργαζομένων, αλλά και σε αποτελεσματικότητα!

Όταν βογγάει από πόνο κύριε Υπουργέ ο ασθενής και παρακαλάει τόσο ο ίδιος, όσο κ οι δικοί του άνθρωποι την Παναγία να τους γιάνει τον πόνο, η Παναγία στέλνει τους Αγγέλους της και αυτοί είναι, να είστε απόλυτα πεπεισμένος, όλο το προαναφερόμενο ιατρικό κ νοσηλευτικό προσωπικό οι οποίοι ως αληθινοί πλέον Άγγελοι επιτελούν με ζήλο το καθήκον τους.

Θα σας αποκαλύψω και κάτι πολύ σημαντικό:

Προσπάθησα να δώσω, με όλη μου την ψυχή κάποιο "δώρο" πριν την εγχείρησή μου στους χειρουργούς μου. Σας πληροφορώ, όχι μόνο δεν το πήραν, αλλά με μάλωσαν και ντράπηκα ομολογώ!

Κατά την αποχώρησή μου, θέλησα να δώσω, έτσι απλά, ένα μικρό χρηματικό ποσό στους νοσηλευτές να κεραστούν μεταξύ τους για την τόσο μεγάλη προσφορά τους. Όμως, εισέπραξα για δεύτερη φορά την ίδια αντιμετώπιση και ντράπηκα μεν για δεύτερη φορά, όμως καμάρωσα για το ήθος τους. Και μην νομίζετε ότι, ως πρώην αστυνομικός, δεν ρώτησα τους άλλους ασθενείς αν έκαναν το ίδιο και μου απάντησαν, ότι όσοι το έκαναν, πήραν την ίδια με μένα απάντηση κ πιστεύω ντράπηκαν και οι ίδιοι!

Όμως κύριε Υπουργέ, είναι "γλυκιά" αυτή η ντροπή κ μας έκανε όλους εκεί τους ασθενείς, να καμαρώσουμε και να χαρούμε τόσο πολύ!

Κύριε Υπουργέ όλοι οι Έλληνες λίγο ή πολύ γνωρίζουμε, τα τεράστια, (και άλυτα συνεχίζουν!), προβλήματα της δημόσιας υγείας, που δυστυχώς λίγο ή πολύ εμείς οι " κοινοί θνητοί" έχουμε βιώσει όλα τα τελευταία χρόνια, ως επίσης και τις κακουργηματικές καταχρήσεις-σκάνδαλα που κατά διαστήματα έρχονται στη δημοσιότητα!

Γνωρίζουμε-βιώνουμε, όσον αφορά το νοσοκομείο Κιλκίς, την έλλειψη ιατρικού προσωπικού, την δυσλειτουργία κλινικών, την μη λειτουργία επί 24ώρου του αξονικού τομογράφου, την έλλειψη τραυματιοφορέων, την ανυπαρξία ιατρικών ειδικοτήτων, τον απαρχαιωμένο εξοπλισμό σε ένα νοσοκομείο κατασκευής του 1935!, τις πεπαλαιωμένες κλίνες, κλπ, κλπ..!

Παρά τα ανωτέρω, το μεράκι των σπουδαίων ανθρώπων που προανέφερα, για κοινωνική προσφορά, συνειδητοποιώντας την τεράστια αξία του λειτουργήματός τους, υποκαθιστά τα ανωτέρω προβλήματα και έστω και "με τα δόντια" κρατάνε το επίπεδο του νοσοκομείου!

Υπάρχει ακόμα ελπίδα κύριε Υπουργέ, για τη σωτηρία αυτής της τόσο ταλαιπωρημένης χώρας.

Έχετε να ξέρετε παλικάρια στο νοσοκομείο Κιλκίς, αν και πιστεύω ότι το γνωρίζετε ή θα έπρεπε να το γνωρίζετε "αυτεπάγγελτα" ή μέσω του εκεί διοικητή σας!

Όπως σίγουρα θα γνωρίζετε, "δυστυχώς" για το νοσοκομείο Κιλκίς, ότι η φήμη του, έχει απλωθεί σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, για τα "θαύματα" των ορθοπεδικών χειρουργών του εδώ κ χρόνια, και αυτό συνεχίζετε με τους νυν "μάγους" χειρουργούς, διαμάντια αληθινά με άριστη επιστημονική κατάρτιση αλλά κ ανθρωπιά, όπως ο κύριος Καρανικόλας Ανέστης Δ/ντης της κλινικής κ ο κύριος Μαρκόπουλος Νικόλαος Επιμελητής Α΄, τους οποίους, για να αποδώσω λαϊκά αυτό που θέλω να πω χρησιμοποιώντας ποδοσφαιρική ορολογία, θα τους ονόμαζα Μέσι και Ρονάλντο, οι οποίοι μπορεί να αγωνίζονται σε ξηρό γήπεδο επιπέδου γ' εθνικής, όμως ανταγωνίζονται με απαιτήσεις κ νικηφόρα ομάδες chambion league, με σίγουρα υπέρτερες υποδομές σε όλους τους τομείς!

Κύριε Υπουργέ δια μέσου Υμών, θα ήθελα να ευχαριστήσω, όλο το προσωπικό της ορθοπεδικής κλινικής του νοσοκομείου Κιλκίς για τις προσφερόμενες υπηρεσίες κ ιδιαίτερα για την χαρά και περηφάνια που επίσης ένοιωσα για τη χώρα μου!

Η Ελλάδα είστε εσείς κυρίες κ κύριοι και όσο θα υπάρχουν Έλληνες όπως εσείς, τότε δεν την πιάνει φοβέρα καμιά, θα μεγαλουργεί κ θα πάρει την ένδοξη θέση που της αξίζει, και αυτή, αλλά και οι Έλληνες πολίτες της!

Συνεχίστε το άγιο λειτούργημά σας, έναντι κυρίως, των φτωχών, αδύναμων και αγραμμάτων πολιτών, οι οποίοι σας εμπιστεύονται απόλυτα και όλοι μαζί, ο καθένας από το μετερίζι του, να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα που μας αξίζει και που τόσο πολύ αγαπάμε.

Υποκλίνομαι στο έργο σας!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ:
Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κύριο Παύλο Πολάκη.
Διοικητή 4ης Υγειονομικής περιφέρειας κύριο Ευστράτιο Πλωμαρίτη.
Κύριο Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς.
Δήμαρχο Κιλκίς.
Κύριο Διοικητή Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.
Σωματείο εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.