Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Στο Κιλκίς σήμερα ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Στις εκδηλώσεις για την 105η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης του Κιλκίς παρέστη σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Παύλο Θωμαΐδη και Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο των Πεσόντων στη φονική μάχη του Κιλκίς του 1913 και παρακολούθησε την παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων, ενώ συνομίλησε με πολίτες του Κιλκίς.

Μετά το πέρας της παρέλασης, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε: «Τιμούμε σήμερα μια από τις σημαντικότερες μάχες των Ελλήνων στη διάρκεια του Β’ Βαλκανικού Πολέμου. Σήμερα συμπληρώνονται 105 χρόνια από την επική και συγχρόνως φονική μάχη του Κιλκίς, η έκβαση της οποίας ήταν καθοριστικής σημασίας για τη Μακεδονία. 

Με τη νίκη τους, οι πρόγονοί μας διαφύλαξαν την ελληνικότητα της Μακεδονίας και απέτρεψαν τον βουλγαρικό επεκτατισμό. Τιμούμε λοιπόν σήμερα όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους με αυτοθυσία για τη Μακεδονία, για την Ελλάδα, για να ζούμε σήμερα όλοι οι Έλληνες σε μια ελεύθερη πατρίδα, με ένδοξη Ιστορία. 

Εκτός όμως από ημέρα τιμής και μνήμης είναι και μια ημέρα περισυλλογής, καθώς οφείλουμε όλοι να αναλογιστούμε κατά πόσο διδασκόμαστε από την Ιστορία μας, από τους αγώνες των προγόνων μας κι από τις ηθικές αξίες που πρέσβευαν. Κατά πόσο δηλαδή είμαστε κι εμείς άξιοι συνεχιστές του ένδοξου παρελθόντος μας». 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.