Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής Κιλκίς Χρήστος Χατζησάββας

Δελτίο τύπου Χρήστου Χατζησάββα 
Πότε επιτέλους θα λειτουργήσει επαρκώς το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας στο Κιλκίς; 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο, οι ασθενείς του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς καθημερινώς βιώνουν απαράδεκτη και αδικαιολόγητη ταλαιπωρία, επιβαρυνόμενοι τόσο στην υγεία τους όσο και οικονομικώς. 

Αυτό συμβαίνει διότι η μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας 2 - τομέα Κιλκίς στην Θεσσαλονίκη εδώ και περίπου ένα έτος, έχει ήδη προκαλέσει σωρεία προβλημάτων στις διακομιδές των τακτικών περιστατικών, που καλύπτουν κυρίως εξιτήρια και επανεξετάσεις. 

Επιπλέον, προβλήματα έχουν ανακύψει και ως προς την λειτουργία διαφόρων Κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, όπως για παράδειγμα της Ορθοπεδικής Κλινικής, η οποία δυσλειτουργεί λόγω της ως άνω λειτουργικής κατάστασης του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας 2 - τομέα Κιλκίς.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός

Με ποιες ενέργειες θα αντιμετωπισθεί οριστικώς και επαρκώς η δημιουργηθείσα προβληματική κατάσταση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας 2 - τομέα Κιλκίς;

Πότε επιτέλους θα σταματήσετε να αποφεύγετε με την ανεύθυνη και προκλητική στάση σας, το καθήκον το οποίο υπέχετε για ενημέρωση του ελληνικού λαού μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, εσείς ο «δημοκράτης» Υπουργός Υγείας;

Απραγματοποίητη μέχρι σήμερα η εξαγγελία του πρωθυπουργού για έκπτωση 30% στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. στην Δυτική Μακεδονία

Έκπτωση έως και 30% στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η., με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2018, για την πλειονότητα των οικιακών καταναλωτών, περίπου 140.000 νοικοκυριά, στους τέσσερις νομούς της Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Μεγαλόπολης, είχε εξαγγείλει στις αρχές του τρέχοντος έτους ο πρωθυπουργός από κοινού με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.

Μέχρι σήμερα και αυτή η εξαγγελία δεν έχει υλοποιηθεί.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί

Για ποιόν λόγο δεν έχει υλοποιηθεί η ως άνω πρωθυπουργική εξαγγελία;

Προτίθεται η Πολιτεία να υλοποιήσει την ως άνω εξαγγελία, έστω και τώρα και βεβαίως με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2018;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.