Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Κηφισιά: Σεμινάριο Ιστορίας για τις σταλινικές διώξεις στην ΕΣΣΔ

Την Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018, σύμφωνα με το πρόγραμμα των Σεμιναρίων Σύγχρονης Ιστορίας στο πλαίσιο του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Κηφισιάς θα γίνει Σεμινάριο με το θέμα «Μελετώντας τις σταλινικές διώξεις στην τέως ΕΣΣΔ».

Τα Σεμινάρια πραγματοποιούνται για 10η συνεχή χρονιά και ξεκίνησαν το 2008. Επιμελητής του Σεμιναρίου είναι o διδάκτωρ Σύγχρονης Ιστορίας Βλάσης Αγτζίδης.

Το Σεμινάριο θα γίνει στις ώρες (7.15-9 μ.μ.) στη Βιβλιοθήκη του Δήμου Κηφισιάς (Έπαυλη Δροσίνη) Αγ. Θεοδώρων & Κυριακού.

Οι ομιλίες:

-Βλάσης Αγτζίδης, «Εισαγωγή»

-Χρήστος Κεφαλής, συγγραφέας, «Οι Δίκες της Μόσχας του 1936»

-Ίρις Τζαχίλη, ιστορικός, "Από τα σταλινικά γκουλάγκ στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η τραγική μοίρα των Γερμανών κομμουνιστών"

-Βασίλης Τσενκελίδης, ιστορικός, «Επιπτώσεις στη ζωή της ελληνικής σοβιετικής μειονότητας»

Το «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο» του δήμου Κηφισιάς αποτελεί μια σημαντική τοπική πρωτοβουλία που δίνει βήμα σε ιστορικούς αλλά και κοινωνικούς επιστήμονες να παρουσιάσουν διάφορα θέματα, που άπτονται της ιστορίας, της φιλοσοφίας, της λογοτεχνίας . Βάση του αποτελεί η πεποίθηση ότι η καλή γνώση της ιστορίας και ο έλεγχος του νοήματός της έχει θεμελιώδη σημασία για την ορθή κατανόηση των συνθηκών που διαμόρφωσαν το σύγχρονο περιβάλλον.


Πηγή: https://pontoshistory.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.