Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Τελετή λήξης 36ων Πολυκαστρινών

Δελτίο τύπου δήμου Παιονίας
Μια ευχάριστη έκπληξη και μια ευκαιρία για κάτι διαφορετικό μέσα στην δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουμε ως πολίτες αυτής της χώρας αποτέλεσαν τα 36α Πολυκαστρινά.

Τα 36α Πολυκαστρινά που κάλυψαν 17 ημέρες εκδηλώσεων τα είχαν όλα αλλά το κυρίαρχο ήταν η ανάδειξη των δράσεων από φορείς τόσο του Πολυκάστρου αλλά και ολόκληρου του δήμου. 

Η έναρξη τους έγινε με την καθιερωμένη συνάντηση φιλαρμονικών, που χρόνο με το χρόνο αποκτά μεγαλύτερη απήχηση και δίνει την ευκαιρία στους μαθητές της φιλαρμονικής του Δήμου να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και πέρα από τα στενά όρια των υποχρεώσεων τους με τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις που έχουν μέσα στη χρονιά. 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η δεύτερη μέρα με τη χορωδία να παίρνει τη σκυτάλη και να πλημυρίζει με όμορφες μελωδίες το πολιτιστικό κέντρο Πολυκάστρου. Η συνάντηση των χορωδιών πραγματοποιήθηκε για 4η συνεχή χρονιά και στόχος είναι να αποτελέσει θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου. 

Μία ακόμη δράση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, το τμήμα ζωγραφικής παρουσίασε το έργα των παιδιών του σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, αποδεικνύοντας τη σημαντική δουλειά που γίνεται.

Η Εκκλησία που το έργο της αποτελεί φάρο ελπίδας για τους συνανθρώπους μας με την καθημερινή της μέριμνα για τους αδύναμους φρόντισε για άλλη μια χρονιά να αναδείξει το έργο της, παρουσιάζοντας τις δράσεις του κατηχητικού του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος. 

Τα παραδοσιακά εδέσματα αποτέλεσαν πραγματικό πόλο έλξης πολλών συνδημοτών μας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν γεύσεις που είχαν ετοιμάσει με πολύ μεράκι και φροντίδα και οι τέσσερις λαογραφικοί σύλλογοι της πόλης, Ποντίων, Ανατολικορωμυλιωτών, Μικρασιατών και Σαρακατσαναίων.

Την Τετάρτη 23 Μαίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με θέμα «Γυναίκα=Ζωή» της Αθηνάς Τσιρίκα που κέρδισε το ενδιαφέρον και την προσοχή πολλών επισκεπτών οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν κάτι διαφορετικό για τα δεδομένα της πόλης. 

Την ίδια μέρα λαογραφικοί σύλλογοι από το Βαφειοχώρι, Άγιο Πέτρο, Εύρωπο και Φανό έδειξαν τη σημαντική δουλειά που γίνεται κατά τόπους παρουσιάζοντας χορούς από όλη την Ελλάδα, που αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη για το πλήθος που παρακολούθησαν την εκδήλωση. 

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς σε συνεργασία με τον τοπικό σύλλογο γυναικών «Ευκράντη» παρουσίασε τη μουσικοχορευτική παράσταση «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα» με τα χορευτικά τμήματα Πολυκάστρου τα οποία απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα της κατάμεστης αίθουσας.

Μια συναυλία από μουσικούς της περιοχής με τίτλο «Ελλάδα σημαίνει Πολιτισμός» και τη συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας του Δήμου έδωσε την ευκαιρία για ένα μελωδικό ταξίδι με τη Ν. Αγόρατζη από τον Άγιο Πέτρο να αποδεικνύει ότι το μέλλον στο τραγούδι της ανήκει.

Από τις εκδηλώσεις δεν θα μπορούσε να λείψει η ημέρα των παιδιών και αυτή ήταν το Σάββατο 26 Μαίου όπου η πλατεία Πολυκάστρου πλημμύρισε από παιδιά κάθε ηλικίας από το πρωί μέχρι το βράδυ. Το πρωί πραγματοποιήθηκε από τον Αθλητικό Σύλλογο Αξιούπολης «Αλέξανδρος» εκδήλωση «Street Handball» με τους διοργανωτές να ξαφνιάζονται ευχάριστα με τη μεγάλη συμμετοχή παιδιών. 

Το ίδιο απόγευμα οι μικροί μας φίλοι διασκέδασαν και έπαιξαν με ξυλοπόδαρους, κλόουν, διασκεδαστές και Face painting μέχρι αργά. Την επομένη το παιχνίδι συνεχίστηκε με την εκδήλωση «παίζουμε όπως παλιά» από το σύλλογο Ευκράντη και τη συμμετοχή παιδιών από τα τμήματα Πολυκάστρου του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς.

Η περιφορά της εικόνας συγκέντρωσε πλήθος κόσμου που προσκύνησε με ευλάβεια την εικόνα της Αγίας Τριάδος στον επιβλητικό Ναό που με μεγάλη προσπάθεια και επιμονή των υπευθύνων κληρικών και τη βοήθεια των πιστών, βρίσκεται στο δρόμο της ολοκλήρωσής του.

Μουσική πανδαισία ακολούθησε την περιφορά με τους «Τρίο Μουζικάντι» που το αποτελούν καλλιτέχνες με βαρύ παρελθόν (Μανώλης Καραντίνης μπουζούκι, Θάνος Γκιουλετζής Βιολί και Αχιλλέας Σαφούδης πλήκτρα και τραγούδι) αλλά και πολύ μεράκι για τη δουλειά τους, να απογειώνουν με τις μουσικές τους επιλογές τον κόσμο που είχε γεμίσει ασφυκτικά την πλατεία και τα γύρω μαγαζιά.

Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος οι τοπικοί λαογραφικοί σύλλογοι μαζί με το Λύκειο Ελληνίδων παρουσίασαν τη δουλειά τους, αποδεικνύοντας ότι αποτελούν ένα ζωντανό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας.

«Μαθαίνω παίζοντας με την ανακύκλωση» οικολογικές δράσεις για παιδιά, ήταν το θέμα που διάλεξε και υλοποίησε η δημοτική βιβλιοθήκη. Η προσπάθεια στηριζόμενη αποκλειστικά στον εθελοντισμό αποδεικνύει ότι μπορεί να αποτελέσει προπομπό και για άλλες προσπάθειες στα πλαίσια του Δήμου, που θα ενεργοποιήσουν πολίτες που θέλουν να προσφέρουν για την βελτίωση της καθημερινότητας αλλά και την υλοποίηση φιλόδοξων προγραμμάτων.

Το θεατρικό εργαστήρι της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου που συνεχίζει εδώ και δώδεκα χρόνια την παρουσία του, δεν θα μπορούσε να λείψει παρουσιάζοντας ένα θεατρικό δρώμενο στην αίθουσα του Πολιτιστικού που γέμισε εκπλήσσοντας θετικά όλους.

Η διήμερη μαθητική ημερίδα της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς με τίτλο «Οι μαθητές/τριες συνεργάζονται και δημιουργούν, σήμερα στο σχολείο αύριο στην κοινωνία» κατέδειξε τη σημαντική προσπάθεια που γίνεται στα σχολεία και το σημαντικό έργο των εκπαιδευτικών. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε το 4ο μαθητικό αντάμωμα παραδοσιακών χορών σχολείων με τη συμμετοχή πάνω από 200 παιδιών.

Η παιδική παράσταση μεικτού κουκλοθέατρου με τίτλο «Ψέμα στο Ψέμα» από την παιδική σκηνή του θεάτρου Σοφούλη που πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Κιλκίς αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη για μικρούς και μεγάλους.

Το τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργάνωσε με μεγάλη φροντίδα η Ακαδημία Ποδοσφαίρου της ΑΕΠ έκλεισε το 17ήμερο των εκδηλώσεων με τη συμμετοχή ακαδημιών από όλη τη Κεντρική Μακεδονία, με μικρούς και μεγάλους να πλημμυρίζουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις αποδεικνύοντας τη διείσδυση του ποδοσφαίρου στην κοινωνία μας αναδεικνύοντας και την ευγενή άμιλλα.

Τα 36α Πολυκαστρινά τα είχαν όλα, αλλά προπάντων είχαν τη συμμετοχή του κόσμου που αγκάλιασε το σύνολο των εκδηλώσεων αποδεικνύοντας όπως σημείωσε και ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Γκουντενούδης στο χαιρετισμό του, ότι μπορεί να παραχθεί πλούσιο και σημαντικό έργο αν αξιοποιηθούν οι τοπικές δυνάμεις και βοηθηθούν να αναδείξουν τις δράσεις τους ή να στοχεύσουν σε καινούριες, ενώ συνεχάρη και τον υπεύθυνο των εκδηλώσεων εντεταλμένο σύμβουλο και πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου κ. Δημήτρη Μπαβέλη για την επιτυχία κατά κοινή ομολογία που σημείωσαν οι εκδηλώσεις.

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

Τη σημαντική δουλειά που γίνεται στο Ωδείο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου είχαν την ευκαιρία να εκτιμήσουν οι γονείς και οι φίλοι των παιδιών που συμμετείχαν στη τελετή λήξη των μαθημάτων το Σάββατο 9 Ιουνίου. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον διευθυντή του Ωδείου κ. Καραπινίδη να μιλάει για την προσπάθεια των καθηγητών για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, για τις εξετάσεις που πήγαν καλά δίνοντας τη δυνατότητα των παιδιών για εξέλιξη στη μουσική, χτίζοντας στέρεες βάσεις και τη δέσμευση για τη συνέχιση της προσπάθειας αυτής.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Δημήτρης Μπαβέλης αναφέρθηκε αρχικά στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετώπισε η σημερινή διοίκηση όσον αφορά το Ωδείο, προβλήματα που ανήκουν στο παρελθόν κάτι που δίνει αισιοδοξία για το μέλλον. Εξήρε με τη σειρά του την προσπάθεια των καθηγητών για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι στις δράσεις του Ωδείου συμμετέχουν περίπου στα 250 παιδιά κάθε ηλικίας. Στόχος δε της διοίκησης αποτελεί η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από την πλευρά του Ωδείου στα παιδιά.

Η βραδιά κύλησε όμορφα με τα παιδιά να παρουσιάζουν το έργο τους στον περιορισμένο χρόνο που είχαν αφήνοντας μια γεύση ικανοποίησης σε όλους όσους παραβρέθηκαν.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.