Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Κατασχέθηκαν πάνω από 3.200 πακέτα τσιγάρων και 11 κιλά καπνού

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας καπνικών προϊόντων, συνελήφθησαν χθες (9 Ιουνίου 2018) το πρωί σε περιοχές της Θεσσαλονίκης από αστυνομικά κλιμάκια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, συνολικά 7 άτομα σε διαφορετικές περιπτώσεις, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, συνελήφθησαν σε χώρο λαϊκής αγοράς, ένας άντρας και δύο γυναίκες, ημεδαποί καθώς και ένας αλλοδαπός, διότι διαπιστώθηκε να κατέχουν και να διαθέτουν προς πώληση, συνολικά 1.437 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 147 συσκευασίες με λαθραίο καπνό συνολικού βάρους 7 κιλών και 950 γραμμαρίων.

Επιπλέον, στον ίδιο χώρο συνελήφθη ένας ημεδαπός, διότι κατείχε 30 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Στη δεύτερη περίπτωση, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, συνελήφθησαν ένας άνδρας και μία γυναίκα, υπήκοοι ξένων χωρών, διότι διαπιστώθηκε να κατέχουν και να μεταφέρουν μέσα σε σάκους, 1.750 πακέτα τσιγάρων και 66 συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους 3 κιλών και 300 γραμμαρίων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Συνολικά από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν 3.217 πακέτα τσιγάρων και 213 συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους 11 κιλών και 250 γραμμαρίων, τα οποία θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.