ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ

Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018

Κάηκαν 136 πρόβατα σε πυρκαγιά στην Αξιούπολη (Φωτογραφίες)

Δελτίο τύπου Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας
Πρόκειται για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 31η Μαΐου 2018 ημέρα Πέμπτη και περί 16:20 περίπου σε «πρόχειρα» κατασκευασμένο ποιμνιοστάσιο μικρών ζώων (στάβλο προβάτων) ιδιοκτησίας Ν.Β. που βρίσκεται εντός του Βιοτεχνικού Πάρκου (ΒΙΟ.ΠΑ.) Αξιούπολης του Δήμου Παιονίας. 


Συγκεκριμένα κάηκε όλη η ξυλεία της λαμαρινοσκεπής η οποία και κατέρρευσε καταπλακώνοντας εκατόν τριάντα έξι (136) πρόβατα που είχαν εγκλωβιστεί εντός του στάβλου με αποτέλεσμα των «πνιγμό» και την θανάτωσή τους από τους έντονους καπνούς και την θερμότητα που αναπτύχθηκε. 

Επίσης κάηκε ποσότητα ζωοτροφής ενώ περιμετρικά του στάβλου κάηκαν ξηρά χόρτα και συγκεντρωμένη «κοπριά». Κατά την εξέλιξη της πυρκαγιάς αυτή επεκτάθηκε σε διπλανό χώρο με Αποθήκη – στάβλο, όπου με την επέμβαση των Πυροσβεστών απομακρύνθηκαν τέσσερα (4) μικρά ζώα (κριάρια) σε ασφαλές σημείο χωρίς να υποστούν κανέναν τραυματισμό ή απώλεια ζωής. 

Για την αντιμετώπιση του συμβάντος, κινητοποιήθηκε η Π.Υ. Γουμένισσας με τρία (3) πυροσβεστικά υδροφόρα οχήματα και δέκα (10) πυροσβέστες καθώς υπήρξε και ενίσχυση από την Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς με ένα (1) επιπλέον πυροσβεστικό υδροφόρο όχημα και δύο (2) Πυροσβέστες.

Στον τόπο του συμβάντος παρευρέθησαν ένα (1) επανδρωμένο περιπολικό όχημα της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και οι ιδιοκτήτες του καιόμενου χώρου αλλά και των πέριξ χώρων αυτού.

Το έργο της κατάσβεσης συντόνιζε ο Διοικητής της Π.Υ. Γουμένισσας.

Προανάκριση για τα αίτια του συμβάντος διενεργεί το Ανακριτικό Γραφείο της Π.Υ. Γουμένισσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου