Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Μήνυμα Δημάρχου Κιλκίς για την 105η επέτειο της ιστορικής μάχης του Κιλκίς

Μήνυμα Δημάρχου Κιλκίς για την 105η επέτειο της ιστορικής μάχης του Κιλκίς
Η μάχη του Κιλκίς εγγράφει στη συλλογική μνήμη ένδοξες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας μας. Με αίμα, με ηρωισμό και με βαθιά αίσθηση του καθήκοντος στην Πατρίδα. 

Ο ελληνικός στρατός, άφοβος, ενωμένος και αποφασισμένος όρμησε λυσσαλέα στο πεδίο της μάχης για να υπερασπιστεί την ιερή γη. ''Πολύ κακοπάθαμε από τον παραδαρμό του πολέμου, όμως κανένας δε βαρυγκώμησε κι ας χάσαμε, σε τρεις μέρες μονάχα που βάσταξε η μάχη του Κιλκίς, εφτά χιλιάδες παλικάρια'' ομολογεί σε διήγημά του ο λογοτέχνης Στρατής Μυριβήλης, που έλαβε μέρος και τραυματίσθηκε στα χαρακώματα του Κιλκίς, καταδεικνύοντας το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής, η οποία δε βολεύεται παρά μόνο στο φως της ελευθερίας και της δικαιοσύνης.

Όσα χρόνια και να περάσουν η επική μάχη του Κιλκίς θα αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους τους Έλληνες, για όλους τους Κιλκισιώτες οι οποίοι υποκλίνονται στη μεγάλη θυσία των άξιων αγωνιστών της ελευθερίας μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.