Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

"Περί των «τεχνικής εκπαίδευσης» ο λόγος..."

Ανακοίνωση Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς
"Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε γονείς και μαθητές του Τομέα Γεωπονίας Τεχνολογίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος του 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς, όταν προσπάθησαν να κάνουν την εγγραφή τους ηλεκτρονικά. 

Ο τομέας τους στη Β’ τάξη καθώς και η αντίστοιχη ειδικότητα στη Γ’ τάξη (τεχνικός τεχνολογίας τροφίμων και ποτών) δεν υπήρχαν στο ηλεκτρονικό σύστημα. Κατά το τρέχον σχολικό έτος 2017-18 36 μαθητές φοιτούν στην Β’ κα Γ’ τάξη του 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς σε αυτόν τον τομέα, έχοντας οργανωμένο εργαστήριο. 

Είναι προφανές πως η πολιτική του υπουργείου για συγχωνεύσεις ειδικοτήτων και τομέων καθώς και κατάργησης ολιγομελών τμημάτων είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις μνημονιακές απαιτήσεις. Το ίδιο συμβαίνει με τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών οι οποίες συγχωνεύονται, καταργούνται ή υποβαθμίζονται με σκοπό τη μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού. 

Όλες οι τελευταίες μεταρρυθμίσεις έχουν ως σκοπό δυστυχώς τη μείωση της δαπάνης για την παιδεία. Η εξέλιξη αυτή είναι αρνητική, δεν προάγει την τεχνική εκπαίδευση, δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία του σχολείου, στους μαθητές πρωτίστως αλλά και στους εκπαιδευτικούς. 

Χωρίς να ερωτηθεί η εκπαιδευτική κοινότητα, χωρίς κανένα διάλογο με τη δημοτική επιτροπή παιδείας το υπουργείο «αποφασίζει και διατάζει», διαγράφοντας έτσι απλά τον τομέα και τις ειδικότητες από το σύστημα με αποτέλεσμα οι μαθητές να αναγκαστούν ή να αλλάξουν ειδικότητα ή να μετακινηθούν σε άλλο σχολείο. 

Κατανοούμε την αγωνία γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών και καλούμε το υπουργείο παιδείας να επαναπροσδιορίσει τη στάση του και να ανακαλέσει την άδικη αυτή απόφαση άμεσα, έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα εγγραφής των μαθητών πριν λήξει η προθεσμία και δημιουργηθούν τετελεσμένα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.