Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Εκδήλωση ιστορικής μνήμης της Μάχης του Ραβινέ

Την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, έλαβε χώρα η 101η ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση ιστορικής μνήμης της Μάχης του Ραβινέ στο Χαμηλό του Δήμου Παιονίας.

Τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στο Χαμηλό, χοροστατούντος Ηγουμένου της Ι.Μ. Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, Αρχιμανδρίτη Βησσαρίωνα.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων.

Ο ιδιαίτερα φορτισμένος συναισθηματικά πανηγυρικός της ημέρας, εκφωνήθηκε στην πλατεία του χωριού την Πρόεδρο του Τ.Κ. Ειδομένης κ. Ξανθούλα Σουπλή.

Ομιλία πραγματοποίησε και ο απόστρατος Ίλαρχο και κάτοικος Χαμηλού, κ. Παναγιωτίδης Ιωάννης που αναφέρθηκε στο πεδίο της μάχης στο Ραβινέ και τους γύρω λόφους και τις σκληρές συγκρούσεις μεταξύ των ελληνικών δυνάμεων και της γερμανοβουλγαρικής συμμαχίας.

Η εκδήλωση μνήμης χαιρετίστηκε από το Δήμαρχο Παιονίας, κ. Γκουντενούδη, τον Βουλευτή κ. Γεωργαντά και τον Πρόεδρο της Παγκρήτιας Αδελφότητας Μακεδονίας κ. Πετρακάκη.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Παιονίας, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Καραμισάκη καθώς και Πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, η τοπική ηγεσία των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού και αρκετοί κάτοικοι και δημότες της Παιονίας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χορευτικά από την Παγκρήτια Αδελφότητα Μακεδονίας η οποία συμμετέχει κάθε χρόνο στην επετειακή εκδήλωση, και χορευτικά του Ποντιακού Συλλόγου Ποντοηράκλειας.
 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.