Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Που ειναι το Κιλκίς οεο;

Έχει το Κιλκίς αξιοθέατα τα οποία αξίζει κάποιος να επισκεφτεί; Έχει αρχαία και νεότερη ιστορία; Φυσικά τοπία; Σημαντικά σπήλαια; Λίμνες και βουνά εξαιρετικής ομορφιάς; 

To Πάϊκο, τα Κρούσια, η Δοϊράνη, το περίφημο σπήλαιο του Κιλκίς, τα οινοποιεία της Γουμένισσας, οι εκπληκτικοί καταρράκτες του Σκρα, η Πικρολίμνη με τη θεραπευτική της λάσπη και τόσα άλλα, πιστεύετε πως αξίζουν από τουριστικής άποψης; 

Αν πράγματι το πιστεύετε πολύ κάνετε, αλλά κρατήστε την άποψή σας για τον εαυτό σας. Διότι οι «ειδικοί» του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης έχουν εντελώς αντίθετη άποψη. 

Για αυτούς δεν υπάρχει Κιλκίς ΠΟΥΘΕΝΑ !
Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πρόσφατα ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης δημιούργησε και παρουσίασε έναν νέο χάρτη με τα σημαντικότερα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος που θα διανέμεται στους επισκέπτες της πόλης από τα ξενοδοχεία. 

Στη μία όψη του, ο χάρτης «Thessaloniki roadplan and sights» συμπεριλαμβάνει συνολικά 49 σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος (μνημεία Unesco, μουσεία, μνημεία των νεωτέρων χρόνων, αξιοθέατα αλλά και νοσοκομεία, πάρκινγκ, σταθμούς και αθλητικά στάδια στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης). Μέχρι εδώ τίποτα το ανησυχητικό.

Πάμε τώρα στα δύσκολα. Στην άλλη του όψη παρουσιάζονται τα σημαντικότερα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας με τα οποία συνδέεται οδικά η Θεσσαλονίκη και προσφέρονται για κοντινές τουριστικές διαδρομές. 

Όπως γράφουν οι υπεύθυνοι της έκδοσης του χάρτη: «Πρόκειται για ένα σημαντικό εργαλείο το οποίο θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των επισκεπτών της Θεσσαλονίκης»

Ως εκ θαύματος ή ίσως λάθους του «δαίμονα του τυπογραφείου», στον συγκεκριμένο χάρτη ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ! Όλοι οι νομοί της Κεντρικής Μακεδονίας είναι μέσα, εκτός από το Κιλκίς! Το Κιλκίς δεν έχει τίποτα ενδιαφέρον. Μα τίποτα! 

Κύριοι του έκδοσης δεν μας τα λέτε καλά. Καθόλου καλά!

Ελπίζουμε η συγκεκριμένη έκδοση να αποτελεί τυπογραφικό λάθος. 

Θα επανέλθουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.