Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς: Διευκρινίσεις για την κατάργηση της αργίας του Αγίου Πνεύματος

Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς
Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς κατόπιν ενημέρωσης που είχε λάβει από το τμήμα Εμπορίου σε ότι, αφορά την κατάργηση αργίας του Αγίου ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ λαμβάνοντας την παρακάτω ανακοίνωση: 

Από το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Κιλκίς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 14 του άρθρου 33 του Ν. 3996/2011 (ΦΕΚ 170/Α/05-08-2011) που έχει συνυπογράφει από τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και έχει ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει πλέον την αρμοδιότητα να ορίζει την ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος ως υποχρεωτική αργία για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων, καθώς με τον παραπάνω νόμο καταργούνται τα άρθρα 6-17 του Ν. 2639/1998 (στα οποία περιλαμβάνεται και το άρθρο 15, το οποίο έδινε τη δυνατότητα στον Νομάρχη (Περιφερειάρχη) την εξουσιοδότηση να ορίζει έως πέντε (5) ημέρες το έτος ως υποχρεωτικές ή προαιρετικές αργίες).

ΔΙΕΥΚΡΙΝΊΖΕΙ το εξής: Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

ΩΣΤΟΣΟ όσα εμπορικά καταστήματα επιθυμούν να ανοίξουν την Δευτέρα 28 Μαΐου (ημέρα Αγίου Πνεύματος) μπορούν να λειτουργήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.