Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

«Καντίνες και πρόταση για νέες προδιαγραφές λειτουργίας τους»

Δελτίο τύπου
Δημήτρη Μάρδα
Πρόταση με σκοπό την αλλαγή του πλαισίου λειτουργίας των καντινών κατέθεσε ο Δημήτρης Μάρδας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης στον Υπουργό Υγείας τον Κο Ανδρέα Ξανθό. Η πρόταση αφορά την αλλαγή του περιεχομένου της Παραγράφου 4B του Άρθρου 14 της Υπουργικής Απόφασης Υ1γ/Γ.Π/οικ.47829/2017 - ΦΕΚ 2161/Β/23-6-2017, με την προσθήκη των ακόλουθων παραγράφων μετά το τέλος του άρθρου 14.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόταση, απαγορεύεται η χρήση κάρβουνου και ψησταριάς εντός ή εκτός της καντίνας, όπως και το ψήσιμο κρεάτων και νωπών αλιευτικών προϊόντων μαγειρεμένων με κάθε τρόπο ετοιμασίας, είτε με χρήση συσκευών ηλεκτρικού ρεύματος ή φυσικού αερίου. 

Επιτρέπεται η χρήση μόνο συσκευών που χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο όπως και η πώληση μόνο πρωτογενών διατροφικών προϊόντων γης και βιομηχανοποιημένων τροφίμων, σε συσκευασία (π.χ. τσιπς πατάτες) ή σε σάντουιτς (π.χ. με ζαμπόν, τυρί κ.λπ) όλων προσυσκευασμένων, όπως και λουκάνικων και τηγανιτής πατάτας.

Επίσης προτείνεται να εξακολουθήσει η απαγόρευση χρήσης των τραπεζοκαθισμάτων, αλλά να επιτρέπεται η χρήση στρόγγυλων τραπεζιών διαμέτρου επιφάνειας τραπεζιού μέγιστο 0,80 μέτρου, στηριγμένων σε κυλινδρικές βάσεις, πλαστικές ή μεταλλικές ύψους το ελάχιστο 1,00 μ., με υποδοχή στη μέση για στήριξη ομπρέλας με συγκεκριμένες διαστάσεις. 

Κατά την πρόταση, επιτρέπονται μόνο τέσσερα τέτοια τραπέζια μέγιστο ανά καντίνα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν εμποδίσουν τη διέλευση των πεζών. Απαγορεύεται τέλος, η χρήση κάθε υλικού (νάυλον κ.λπ) με τη βοήθεια του οποίου δημιουργείται τεχνητά περίκλειστος χώρος πλησίον ή πέριξ της καντίνας.

Δείτε  όλο το κείμενο της πρότασης ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.