Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Συνάντηση Δημάρχου Παιονίας με Δήμαρχο Γευγελή

Ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης επισκέφθηκε το Δήμο Γευγελή της FYROM όπου είχε συνάντηση εργασίας με το νέο Δήμαρχο του όμορου δήμου της γείτονος χώρας κ. Sasho Pockov, έπειτα από πρόσκληση του τελευταίου.

Στη συνάντηση μετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παιονίας κ. Θεμιστοκλής Ανθρακίδης και ο Διευθυντής του Δήμου Γευγελή κ. Kire Janisliev, καθώς και στελέχη των δύο δήμων.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Γευγελή καλωσόρισε την αντιπροσωπεία του Δήμου Παιονίας και ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρόσκλησης για την συνάντηση. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών αλλά και των δύο δήμων είναι δυναμικές και καθίστανται σημαντικές και αμοιβαία επωφελείς.

Ο κ. Γκουντενούδης απευθυνόμενος προς τον κ. Pockov είπε ότι για την Ελλάδα και το Δήμο Παιονίας πέρα από τους οικονομικούς δεσμούς με τη γειτονική χώρα, σημαντική είναι και η προστασία του περιβάλλοντος και στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στον Αξιό ποταμό και στα περιστατικά μόλυνσης που είχαν παρατηρηθεί στο παρελθόν με τη μεταφορά φερτών υλικών μέσω των υδάτων.

Στη συζήτηση που διημείφθη, ετέθησαν θέματα που αφορούν τις επενδύσεις της χώρας μας στα Σκόπια, καθώς η Ελλάδα παρά την κρίση, παραμένει ένας από τους ισχυρότερους οικονομικούς εταίρους για όλα τα Βαλκάνια, αλλά και θέματα ανταλλαγής τεχνογνωσίας όσον αφορά την διοικητική δομή των δύο δήμων.

Ο Δήμος Παιονίας και η ΔΕΥΑΠ, υλοποιούν μαζί με τον Δήμο Γευγελή, το Δήμο Χαλκηδόνος και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας με τον διακριτικό τίτλο AQUA-M II. Το πρόγραμμα αυτό επιχορηγείται καθ’ ολοκληρίαν από πόρους της Ε.Ε. και αφορά την ολιστική διαχείριση των υδάτινων πόρων σε διασυνοριακό επίπεδο με την προμήθεια εξοπλισμού για τον έλεγχο ποιότητας νερού αλλά και την βελτίωση του δικτύου ύδρευσης και του συστήματος διαχείρισης.

Ο Δήμαρχος Γευγελή ξενάγησε τους φιλοξενούμενους του στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού, στην περιοχή που εκτελούνται έργα για την περιβαλλοντική αναβάθμιση του Αξιού αλλά και σε μια ελληνικών συμφερόντων εταιρία παραγωγής ενδυμάτων στην οποία εργάζονται 300 άτομα.

Μετά το πέρας της συνάντησης, οι δύο δήμαρχοι παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου σε τοπικά ΜΜΕ της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.