Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018

Κιλκίς: Διάλεξη με θέμα, "Όσα δεν μας λένε για την ηθική και τη λογική του δυτικού ορθολογισμού"

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Επιστημονική Ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π. Ε. Κιλκίς "ΝΗΡΕΑΣ", σας προσκαλούν στην διάλεξη - συζήτηση του Δρ. Μάνου Δανέζη Αστροφυσικού, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς, με θέμα: "Όσα δεν μας λένε για την ηθική και τη λογική του δυτικού ορθολογισμού"

Ζώντας μέσα στο πλαίσιο του Δυτικού Πολιτισμικού ρεύματος έχουμε αποδεχθεί μια σειρά από δόγματα χωρίς ποτέ μας να έχουμε ενημερωθεί για αυτά και χωρίς να γνωρίζουμε την ορθότητά τους.

Ένα από αυτά τα δόγματα, το κυρίαρχο του δυτικού πολιτισμού, είναι και το δόγμα του «Ορθολογισμού», τον οποίο λανθασμένα ταυτίζουμε με τον προσωκρατικό «Ορθό Λόγο» και την «Αριστοτελική Λογική».

Η λανθασμένη αυτή ταύτιση, αποτέλεσμα μιας κακής ενημέρωσης, αλλά και μιας απόκρυψης βασικών δογμάτων του φιλοσοφικού ρεύματος του «Ορθολογισμού», μας καθιστά μέσα στην άγνοιά μας «οπαδούς» και λάτρεις δογμάτων τα οποία δεν γνωρίζουμε. Δεν γνωρίζουμε και ούτε καν υποπτευόμαστε ότι τα δόγματα αυτά ίσως αποτελούν την ρίζα της «κακοδαιμονίας» και της πολιτισμικής κατάρρευσης την οποία βιώνουμε σήμερα.

Η πλήρης γνώση του αδιεξόδου αυτών των δογμάτων, σε κοινωνικό, οικονομικό και επιστημονικό επίπεδο θα δώσει τη δυνατότητα στις δυτικές κοινωνίες να τα ανατρέψουν και να πορευτούν σε ένα νέο ουμανιστικό δυτικό πολιτισμό.Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου