Τρίτη, 22 Μαΐου 2018

Τι λέει η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς για την επίθεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη

Ανακοίνωση Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την οργανωμένη, άνανδρη, φασιστική επίθεση που δέχθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στην επέτειο μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Η εικόνα ενός ηλικιωμένου ανθρώπου και ταυτόχρονα του εκλεγμένου Δημάρχου της Θεσσαλονίκης, πεσμένου από τα χτυπήματα της φασιστικής βίας, παραπέμπουν σε άλλες, σκοτεινές εποχές της ιστορίας της Θεσσαλονίκης. Αυτές του Μάη του '36, της δολοφονίας του Λαμπράκη, της δολοφονίας του Πολκ.

Το φασιστικό φίδι, μέσα από τις κερκίδες των γηπέδων, πίσω από εθνοκάπηλα συνθήματα, μέσα σε εκδηλώσεις μνήμης της προσφυγιάς και σε συλλαλητήρια για την ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ. αποκαλύπτει το μίσος του απέναντι σε οτιδήποτε διαφορετικό, προκαλεί τη δημοκρατική μας συνείδηση.

Πέρα από την ίδια την επίθεση, ο δημοκρατικός πολιτικός κόσμος και ο κάθε πολίτης, θα πρέπει να καταδικάσει το ίδιο καθαρά, όσους με δηλώσεις, τοποθετήσεις και περισσή υποκρισία τρέφουν το φασιστικό φαινόμενο και υποθάλπουν τη βία.

Το ίδιο αποφασιστικά, ο προσφυγικός Ελληνισμός θα πρέπει να διαγνώσει άμεσα και να αποφύγει τον κίνδυνο, τα δίκαια αιτήματα του και την ιστορική μνήμη των εγκλημάτων του Κεμάλ, να καπηλεύονται από τους εγχώριους ΦΑΣΙΣΤΕΣ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου