Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου του ΑΝΘ Θεαγενείου σε Κιλκίς και Πολύκαστρο

Ανακοίνωση Θεαγενείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης
Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται το πρόγραμμα εξορμήσεων της Κινητής Μονάδας Προληπτικού Ελέγχου του Α.Ν.Θ. «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ», με τέταρτο σταθμό το Κιλκίς και το Πολύκαστρο όπου θα βρίσκεται η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου του ΑΝΘ Θεαγενείου στις 19 και 20 Μαΐου αντίστοιχα, προκειμένου να γίνει προληπτικός έλεγχος (ψηλάφηση, μαστογραφία, ΠΑΠ-Τεστ) σε γυναίκες της περιοχής.

Την δράση αυτή στηρίζουν το Νοσοκομείο Κιλκίς, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος» καθώς και οι Δήμοι του Κιλκίς και της Παιονίας.

Ο Νομός του Κιλκίς συμπεριλαμβάνεται στους τέσσερις πρώτους νομούς της Ελλάδος με τα υψηλότερα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου και η πρόληψη μπορεί να συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό ώστε ο καρκίνος να διαγνωστεί σε πρώιμα στάδια και να αντιμετωπιστεί έγκαιρα και πολλές φορές επιτυγχάνεται πλήρης ίαση.

Ο προληπτικός έλεγχος θα διεξαχθεί από κλιμάκιο με γιατρούς και νοσηλευτές του Θεαγενείου, οι οποίοι θα βρίσκονται το Σάββατο 19 Μαΐου στην Πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς και την Κυριακή 20 Μαΐου στην Κεντρική Πλατεία του Πολυκάστρου από τις 09.00πμ. μέχρι τις 2.00μμ., όπου προτεραιότητα θα δοθεί σε ανασφάλιστες και οικονομικά αδύναμες γυναίκες.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από την Διευθύντρια του Χειρουργικού Ογκολογικού Μαστού Δρ. Ιωσηφίδου Ροδονίκη, με θέμα την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, στο Κέντρο Πολιτισμού Πολυκάστρου, την Κυριακή 20 Μαϊου στις 11:00π.μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.