Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018

Ομάδα 6 σπουδαστών από το Κιλκίς, σε διεθνές πρόγραμμα Κινητικότητας στην Ιταλία

Δελτίο τύπου ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ Κιλκίς
Ομάδα 6 σπουδαστών από το Κιλκίς συμμετέχουν σε ένα διεθνές πρόγραμμα Κινητικότητας στην πόλη l’Aquila της Ιταλίας. Στο πρόγραμμα που ξεκίνησε στις 7 Μαΐου και θα διαρκέσει 3 εβδομάδες συμμετέχουν επίσης σπουδαστές από την Ιταλία, το Βέλγιο, την Ισπανία και τη Ρουμανία.

Διοργανωτής της Κινητικότητας από την Ελλάδα είναι το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Δια Βίου μαθησης «Επιμορφωτική Κιλκίς» και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς. Συντονιστής της Κινητικότητας στην Ελλάδα είναι ο καθηγητής του Παν. Δυτικής Μακεδονίας κος Γιώργος Σκόδρας.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Πώς να κερδίσουμε την πρόκληση: Διεθνοποίηση του Επιπέδου 5 του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων» του προγράμματος ERASMUS+ KA2 που στοχεύει στο σχεδιασμό ενός Κοινού Πιλοτικού Προγράμματος Σπουδών στο Επίπεδο 5 στο αντικείμενο των «Υπολογιστών και Δικτύων».

Η εκπαίδευση στην Ιταλία αποτελεί μέρος αυτού του Κοινού Πιλοτικού Προγράμματος Σπουδών που πλέον σχεδιάστηκε και υλοποιείται σε καθεμία από τις χώρες-εταίρους και το οποίο, στο πλαίσιο της διεθνοποίησης, προβλέπει την από κοινού εκπαίδευση των σπουδαστών που το παρακολουθούν.

Το πρόγραμμα γίνεται στην αγγλική γλώσσα και όταν ολοκληρωθεί οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Πανεπιστήμιο της l’Aquila και επίσης το Europass Mobility.

Για την προβολή της Κινητικότητας αλλά και για την επικοινωνία των σπουδαστών έχει δημιουργηθεί μια ομάδα στο FACEBOOK. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μαθαίνουν νέα επισκεπτόμενοι τη σχετική σελίδα.

Το Πρόγραμμα Σπουδών σε κάθε χώρα αποτελείται από τις εξής 10 Ενότητες:
1 Basic Knowledge and Hardware

2 Performing systems

3 Data base management

4 Computer programing basics

5 Network planning and architecture

6 Network services and internet

7 Web applications

8 Security essentials and Management

9 Training job and Business

10 Traineeships and business projects

Πέρα από το εκπαιδευτικό μέρος, στη διάρκεια της Κινητικότητας προβλέπονται δράσεις που στοχεύουν στη δικτύωση και κοινωνικοποίηση των συμμετεχόντων που προέρχονται από διαφορετικές χώρες, στη γνωριμία με την τοπική παράδοση και τρόπο ζωής και η προβολή / ενδυνάμωση της ιδέας και των δράσεων του προγράμματος Erasmus+.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου