Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Ο ιερέας, ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας Φιλόθεος Φάρος, στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μακεδονικής Εταιρίας Κιλκίς-ΤΕΧΝΗ, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο της Κάτω Ποταμιάς, φιλοξένησαν την Κυριακή 6 Μαίου 2018 στην αίθουσα της Τέχνης “Μανόλης Ανδρόνικος”, τον ιερέα, ψυχοθεραπευτή και συγγραφέα Φιλόθεο Φάρο. 


Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε το προσδοκώμενο και δυστυχώς πολλοί ήταν εκείνοι που δεν κατάφεραν καν να εισέλθουν στο χώρο λόγω της πολυκοσμίας. Άνθρωποι από όλες τις ηλικίες έφθασαν από πολύ νωρίς με σκοπό να γνωρίσουν την ισχυρή αυτή προσωπικότητα και να βρεθούν σε ανοιχτό διάλογο με έναν τόσο ξεχωριστό άνθρωπο, ο οποίος μολονότι είναι 88 χρονών, δέχτηκε την πρόσκλησή μας και μας τίμησε με την παρουσία του.

Έτσι η κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Τέχνης και ο εκθεσιακός χώρος της έγιναν μάρτυρες του εμπνευσμένου λόγου του πατέρα Φιλόθεου. Άλλοι όρθιοι καθώς δεν υπήρχαν άλλα καθίσματα, άλλοι στις σκάλες της εισόδου της Τέχνης άλλοι πέριξ της σκηνής με προσοχή και σεβασμό άκουγαν τις σκέψεις του ομιλητή. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Φιλόθεος Φάρος κατάφερε να κρατήσει σε επαγρύπνηση όλο αυτό το κοινό, χωρίς παράπονα για τη δυσφορία που προέκυπτε λόγω του πλήθους.

Ανατρεπτικός, περιεκτικός αλλά και ταυτόχρονα καίριος σε όσα έλεγε, αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν τη σύγχρονη κοινωνία. Έννοιες όπως η οικογένεια, η θρησκεία, ο έρωτας, ο άνθρωπος για αυτόν αποκτούν άλλη όψη, μακριά από προκαταλήψεις και μισαλλοδοξίες. Απαλλαγμένος από τα κοινωνικά στερεότυπα, μίλησε για τις σχέσεις των ανθρώπων με τον Θεό, έθιξε κοινωνικά φαινόμενα που ταλανίζουν την εποχή μας, όπως αυτό του ακραίου εθνικισμού, της παραβατικότητας αλλά και της ενδοοικογενειακής βίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους εσάς που με την παρουσία σας στηρίξατε και αυτή την προσπάθεια της Τέχνης, στο πλαίσιο της επαφής φίλων και μελών της με ανθρώπους εμπνευσμένους, διακεκριμένους και πεφωτισμένους. Δέσμευσή μας η Τέχνη να συνεχίσει να αποτελεί φιλόξενο βήμα σε όλους όσους πρεσβεύουν το ωραίο, το νέο, το δημιουργικό, το πρωτοποριακό, το βαθύ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.